april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Back on the road: Nederlandse muzikant San Holo brengt nieuw album uit en gaat op tour

Sander von Dijk is bekend onder zijn artiestennaam San Holo en treedt op 16 november op in Albuquerque. (Met dank aan Holy Lawn)

Sander von Dijk houdt van muziek en reizen.

Toen de epidemie toesloeg, bracht de 30-jarige veel tijd alleen door in Nederland.

“Reizen is mijn favoriete onderdeel ervan”, zegt hij. “Ik ben echt gewend om met mensen in verschillende steden en landen om te gaan. Door een infectie zit ik vast in mijn kamer.

Toen de reis voorbij was, besloot Van Dijk door te gaan met het componeren van muziek.

Van Dijk is ook bekend onder zijn artiestennaam San Holo. Hij bracht het album “BP You Okay?” Hij toert ter ondersteuning ervan. Zijn tour stopt op dinsdag 16 november om 20.00 uur in het historische El Ray Theatre in het centrum van Albuquerque.

De componist sloeg een andere weg in in zijn nieuwe muziek.

Behalve dat hij niemand kon zien, speelde hij gitaar en ging terug naar zijn roots.

“Ik begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen en studeerde af als gitarist”, zegt hij. “Ik ben het zo snel beu, ik begin met elektronische dansmuziek. Dit is het moment waarop ik de gitaarfilm verliet. Met dit album begin ik opnieuw verbinding te maken met gitaarmuziek. Het is nu mijn ding. Ik ben nu een gitaar tevoorschijn halen tijdens mijn DJ set Unique selling point.

Thuis leerde Van Dijk veel over zichzelf.

“Een van de grootste dingen die ik ooit heb gevoeld, ik was altijd op jacht naar iets”, zegt hij. “Het viel ons toen gewoon op. Bij epidemieën kun je nergens heen. Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om hier en nu gelukkig te zijn. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk, maar ik moet op de hoogte blijven van wat er vandaag in mijn leven gebeurt.

READ  Het vangen en eten van rivierkreeften kan het Nederlandse watersysteem ten goede komen

Omdat zijn Noord-Amerikaanse tournee in volle gang was, werd Van Dijk’s tijd voor het componeren van muziek aanzienlijk verminderd.

“De tour en promotie kost veel tijd”, zegt hij. “Ik reis met 12 mensen in mijn bus en ik moet daar zijn om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Ik kan niet wachten tot ik tijd heb om aan nieuwe muziek te werken.

Voor deze tour heeft Van Dijk veel van zijn oude liedjes in de collectie opgenomen.

“Het herinnert fans een beetje aan de liedjes”, zegt hij. “Ik heb de nummers zelf geremixt en de oude nummers worden op een nieuwe manier gepresenteerd. Ik doe dit al meer dan een decennium en ik geniet echt van de hele ervaring.