april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands Museum opent volledige collectie ‘eerste ter wereld’

Rotterdam-Agentschappen France-Press

Het Nederlands Museum opent zijn eerste volledige collectie ter wereld

Musea tonen doorgaans slechts een klein deel van hun collectie, maar Galerie Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zal deze week de eerste plaats ter wereld innemen.

class = “cf”>

Een groot glazen komvormig depot naast het museum in de Nederlandse havenstad zal vanaf zaterdag een collectie van 151.000 kunstwerken van kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh en Claude Monet, toegankelijk maken voor bezoekers.
Koning Willem-Alexander der Nederlanden opent vrijdag formeel het depot.

“Dit is het enige volledig toegankelijke depot en openbare magazijn ter wereld”, zegt museumdirecteur Szrell X tegen AFP.

“Wat hier aan de hand is, is dat je geen script volgt dat is geschreven door een curator … je kijkt per ongeluk naar dingen, en je vindt dingen en verbindt dingen.”

Doorgaans is slechts zes tot tien procent van de collecties in grote musea over de hele wereld, zoals Boijmans Van Beuningen, te zien, terwijl de rest volgens Ex.

Die stapt nu over naar Rotterdam – en bezoekers kunnen zelfs zien hoe de werken worden gerestaureerd.

class = “cf”>

“Als je de werken niet laat zien, als mensen stoppen met praten en nadenken over een kunstwerk, zal het in de vergetelheid raken – uit het oog uit het hart”, zei hij.

Het project – ongeveer 92 miljoen euro, voornamelijk gefinancierd door particuliere donaties – heeft vijf verschillende temperatuurzones voor verschillende soorten kunstwerken.

Dit pakhuis is oorspronkelijk gemaakt om het zeer Nederlandse probleem op te lossen – de mogelijkheid van overstromingen in het lage land waar een derde van het land onder de zeespiegel ligt.

READ  'Hij weet wanneer het tijd is om te vertrekken' - Nederlandse reactie op de onrust van Danny van de Peek in Manchester United

De oude kelders onder het museum moesten in het water worden gelaten zodat ze niet geschikt zouden zijn voor opslag.

“Elk gebouw is een moment, dus het viert zeker het klimaat”, zei de architect Vine Mass.

‘Waarom? Omdat het de bron is van dit gebouw – de voormalige archieven stonden onder water. Het stond onder water, dus we moeten het naar boven halen.’

Nederland,