april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetgever Geert Wilders krijgt doodsbedreigingen voor steun aan Nupur Sharma

Geert Wilders, een Nederlandse wetgever, ontvangt momenteel doodsbedreigingen voor zijn steun aan ex-BJP-woordvoerder Nupur Sharma voor haar uitspraken over de profeet Mohammed. Geert Wilders, die herhaaldelijk hard optrad tegen islamitisch extremisme in zijn land, had zijn steun betuigd aan Nupur Sharma, die door islamisten over de hele wereld meedogenloos werd aangevallen nadat hij tijdens een nieuwsdebat op televisie uitspraken had gedaan over de islamitische profeet .

Wilders tweette meerdere screenshots van bedreigingen om hem zo snel mogelijk te vermoorden. Hij verklaarde in de tweet: “Dus dit is wat ik krijg om de dappere #NupurSharma te steunen. Honderden doodsbedreigingen. Het maakt me nog vastberadener en trotser dat ik haar steun. Want het kwaad zal misschien nooit winnen. Nooit. #IsupportNupurSharma ”

De screenshots die Wilders in de tweet deelde, bevatten vulgaire dreigingsberichten die bedoeld waren voor de moord op hem. Een van hen leest: “InshaAllah, er komt een dag dat ik je hoofd met mijn dolk zal afsnijden en het aan de minaret van Pakistan zal hangen, dan zullen we een slogan heffen. Mumtaz Qadri is overleden, maar het pistool is er nog. Je hebt geen dagen meer.”

Een ander leest: “Jij klootzak, je wordt binnenkort vermoord. We zullen je tot het einde der tijden tot een teken van angst maken voor mensen zoals jij .. ”

READ  Het scheepswrak onthult de geheimen van de 17e-eeuwse Nederlandse maritieme overheersing

“Het is belachelijk dat Arabische en islamitische landen boos zijn op Indiase politici” De verklaring van Nupur Sharma voor het spreken van de waarheid over de profeet Mohammed die inderdaad met Aisha trouwde toen ze zes jaar oud was en het huwelijk consumeerde toen ze negen was. Waarom verontschuldigt India zich?” zei Wilders in een tweet op 6 juni ter ondersteuning van Nupur Sharma.

Wilders houdt vol dat hij dagelijks doodsbedreigingen ontvangt van Pakistaanse en Turkse moslims die willen doden in naam van de profeet Mohammed en dat hij nooit zal stoppen met het vertellen van de waarheid.

Geert Wilders en zijn standpunt tegen islamitisch fundamentalisme

Geert Wilders, een 58-jarige Nederlandse parlementariër, is het hoofd van de Partij voor de Vrijheid. Hij is een rechtse politicus die zich luid heeft uitgesproken tegen het immigratiebeleid van de Nederlandse regering, met name tegen moslimlanden, en zelfs heeft verklaard dat zijn land de EU moet verlaten. Hij heeft samengewerkt met andere conservatieve Europese politici, zoals Marine Le Pen uit Frankrijk, om een ​​parlementaire groep in het EU-parlement op te bouwen die momenteel bestaat uit partijen uit negen EU-landen.

Geert Wilders spreekt zich al lang uit tegen islamitisch fundamentalisme en radicalisme in zijn land. Als parlementslid was hij tegen massale migratie geweest en had hij in het parlement verklaard dat de regering door middel van massamigratie “een monster genaamd islam in het land invoerde”.

In een interview had Wilders eerder gezegd: “Ik haat moslims niet, ik haat de islam.” Hij zei in hetzelfde interview: “De islam is geen religie, het is een ideologie, de ideologie van een achterlijke cultuur.” In juni 2018 had Wilders aangekondigd een ‘profeet Mohammed-cartoonwedstrijd’ die wordt gehouden in de parlementaire kantoren van zijn partij. Later in augustus werd hij gedwongen het evenement te annuleren nadat de dreiging van terroristisch geweld te groot werd. Een aantal islamitische leiders had een fatwa uitgevaardigd voor zijn moord.

READ  De Hollandse nieuwe locatie in de binnenstad