juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple past betalingsregels voor datingapps van derden aan om te voldoen aan het bevel van de Nederlandse toezichthouder

Apple past betalingsregels voor datingapps van derden aan om te voldoen aan het bevel van de Nederlandse toezichthouder

Apple heeft aangekondigd een handvol wijzigingen in de regels met betrekking tot datingapp-betalingen om te voldoen aan bevelen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zoals u zich herinnert, had de toezichthouder de techgigant bevolen om tegen januari van dit jaar betalingen door derden in lokaal beschikbare dating-apps toe te staan. EEN Reuters rapport van maart zei dat het bedrijf had nog te houden aan de orders op een manier die echt voldoet aan wat de regelgever wilde, dat wil zeggen, tot nu toe.

In de aankondiging zei Apple dat het aanpassingen heeft gedaan aan de gebruikersinterface voor betalingen door derden. Als onderdeel van zijn inspanningen om te voldoen aan de ACM, begon het een waarschuwing weer te geven wanneer iemand probeert te betalen met een betalingsoptie van derden, en waarschuwde hen dat ze contact moeten opnemen met de ontwikkelaar voor een terugbetaling. Net zo Reuters merkt op dat die waarschuwing oorspronkelijk kwam met een knop die het gemakkelijk maakte om het gebruik van een extern betalingssysteem terug te trekken. De ACM keurde die knop naar verluidt niet goed, dus Apple moest hem verwijderen.

Apple heeft in zijn bericht ook verduidelijkt dat zelfs ontwikkelaars die al lagere kortingen betalen, recht hebben op de gereduceerde commissietarieven die het van betalingen van derden vereist. Toen het bedrijf zei dat het zou voldoen aan de eisen van de ACM, onthulde het dat ontwikkelaars die een korting van 30 procent zouden betalen, slechts 27 procent in rekening zouden worden gebracht. Het was echter niet duidelijk of ontwikkelaars die al lagere tarieven betalen om aan bepaalde criteria te voldoen, zoals minder dan een miljoen per jaar verdienen, ook van de korting van 3 procent kunnen genieten. Apple heeft in haar aankondiging verduidelijkt dat ze inderdaad lagere commissies zullen betalen voor betalingen aan derden, dus degenen die slechts 15 procent in rekening worden gebracht, hoeven slechts 12 procent aan het bedrijf te overhandigen.

READ  Dutch Barn Find onthult een historisch belangrijke Jaguar

In een uitspraak De ACM stelt op haar website dat met deze wijzigingen “Apple zal voldoen aan de eisen die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt aan de Europese en Nederlandse mededingingsregels.” Ook maakte de toezichthouder bekend dat Apple de afgelopen maanden boetes van in totaal € 50 miljoen heeft moeten betalen om te voldoen aan de voorwaarden van de ACM voor naleving. Apple zei echter dat het niet gelooft dat sommige van de wijzigingen die het moest doorvoeren, in het belang zijn van de privacy of gegevensbeveiliging van zijn gebruikers. “Zoals we eerder hebben gezegd”, voegde het bedrijf eraan toe, “we zijn het niet eens met het oorspronkelijke bevel van de ACM en gaan hiertegen in beroep.”