april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Laten we van een tragedie een triomf maken:” Moeder van overleden voetballer Dutch Fork vormt stichting ter ere van zijn nalatenschap

IRMO, SC (WIS) – De moeder van Jack Alkhatib, de uitblinker in het voetbal van Dutch Fork High School die in augustus vorig jaar stierf nadat ze tijdens de training instortte, kanaliseert haar verdriet door de erfenis van haar zoon te eren met een nieuwe stichting.

Jack stierf aan hypertrofische cardiomyopathie, een zeldzame hartaandoening.

Op vrijdag kreeg Kelly Alkhatib Heart to Heart: de Jack Alkhatib Foundation, als non-profitorganisatie door het kantoor van de staatssecretaris van South Carolina gepasseerd.

Via deze stichting hoopt ze het bewustzijn over de toestand van Jack te vergroten en ervoor te zorgen dat andere moeders en vaders het verlies dat ze heeft geleden niet hoeven te dragen.

“Ik wist niet dat ik het nog maar twee dagen, twee weken of twee maanden zou halen na zijn dood”, zei Alkhatib. “De pijn is een dagelijkse strijd en ik weet dat het nog geruime tijd zal duren.”

Het idee voor de stichting kwam drie weken na de dood van haar zoon in een droom bij haar op. Alkhatib zei dat het haar een nieuw doel heeft gegeven.

‘Ik weet dat ik Jack trots maak,’ zei ze. “Ik weet dat hij zo trots op me is dat dat is wat me vooruit houdt.”

Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor uitgebreide hartonderzoeken zoals elektrocardiogrammen (EKG’s) en echocardiogrammen, een test die echografie gebruikt om te laten zien hoe uw hartspier en hartkleppen werken, voor middelbare scholieren in de Midlands.

Alkhatib, een geregistreerde verpleegkundige, werkt samen met Advanced Diagnostics en Dr. Dan Bouknight, een in Columbia gevestigde cardioloog, over deze inspanning.

READ  De banenmarkt in Lancaster County blijft zich herstellen; Dutch Wonderland Owner Trust

Ze gelooft dat als deze tests op Jack waren uitgevoerd, het zijn leven had kunnen redden.

“Zijn doel was om naar een D1-universiteit te gaan, voetbal te spelen, een studiebeurs te krijgen en van daaruit verder te gaan”, zei Alkhatib. “Ik denk niet dat hij ooit van plan was in de NFL te spelen. Maar misschien wordt hij ingenieur of natuurkundige zoals zijn vader, dat soort dingen. Maar nu krijgt hij die kans niet omdat het niet op tijd is gepakt om hem te redden. Maar er zijn veel andere kinderen die we kunnen redden.”

Alkhatib hoopt via de stichting ook wat kosten voor de hartklaring te compenseren.

Ze zei dat dit een waardig eerbetoon aan Jack is, omdat hij aardig, attent en genereus was.

“Ik weet dat Jack absoluut zou willen dat zijn nalatenschap zou zijn, anderen helpen die het zich niet kunnen veroorloven,” zei ze.

De stichting zal ook geestelijke gezondheidszorg bieden aan Jack’s teamgenoten, van wie velen nog steeds het verlies van hun vriend verwerken, en anderen die mogelijk een geliefde aan deze aandoening hebben verloren.

“Laten we van een tragedie een triomf maken”, zei ze. “En dat is precies wat Jack zou willen dat ik deed. Jack is hier misschien niet om dit te doen, maar ik ben en ik kan afmaken wat hij had kunnen beginnen en ik zal het doen. Zolang ik adem in me heb, zal ik blijven vechten voor mijn zoon en zijn nalatenschap.”

Alkhatib hoopt binnen een maand of twee te beginnen met het verstrekken van deze uitgebreide hartklaringen op scholen in Midlands. Ze zei dat ze zal blijven zoeken naar manieren om het werk van de stichting vooruit te helpen. Over de hele linie wil ze deze inspanningen misschien over de hele staat uitbreiden.

READ  Na ontreddering over Sri Lanka slaat Namibië als eerste tegen Dutch

Gegevens van de American Heart Association schatten dat één op de 500 mensen een… hypertrofische cardiomyopathiemaar een groot percentage van die patiënten wordt niet gediagnosticeerd.

Copyright 2022 WIS. Alle rechten voorbehouden.

Merk je een spel- of grammaticafout op in dit artikel? Klik of tik hier om het te melden. Voeg de kop van het artikel toe.