september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders verwelkomen nieuwjaar zonder nationale vuurwerkshow

Nederlanders verwelkomen nieuwjaar zonder nationale vuurwerkshow

Nederlanders verwelkomen de jaarwisseling met teleurstelling, aangezien de nationale vuurwerkshows die gepland waren in de grote steden zijn geschrapt vanwege harde wind en regen.

Den Haag: Nederlanders verwelkomen de jaarwisseling met teleurstelling, aangezien de nationale vuurwerkshows die gepland waren in de grote steden zijn geschrapt vanwege harde wind en regen.

De gemeente Rotterdam heeft zaterdag bekend gemaakt dat een landelijke vuurwerkshow in de binnenstad is afgelast vanwege windstoten van rond de 75 km per uur, meldt persbureau Xinhua.

Ook de landelijke kindervuurwerkshow, die om 18.00 uur plaatselijke tijd in Rotterdam zou beginnen, was afgelast. Ook geplande shows op twee andere locaties in de wijdere regio Rotterdam werden geschrapt.

In Den Haag trok de gemeente ook een traditionele vuurwerkshow aan de Hofvijver naast het nationale parlement terug vanwege harde wind en regen.

Twee vuurwerkshows in Hilversum, een stad in de provincie Noord-Holland, en een drone- en lasershow in Apeldoorn, in de provincie Gelderland, waren door de autoriteiten geschrapt vanwege zware regenval die de zichtbaarheid van laserstralen aantast.

In hoofdstad Amsterdam is een vuurwerk- en droneshow die zaterdagavond in de A’DAM Toren zou plaatsvinden, afgelast.

Ook de gemeente Tilburg in de provincie Noord-Brabant maakte bekend dat vier vuurwerkshows in de stad niet door gaan vanwege harde windstoten.

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg heeft zijn teleurstelling uitgesproken. “Veiligheid staat natuurlijk voorop… maar het is wel nodig.”

Ook in andere Nederlandse steden als Apeldoorn, Zoetermeer, Katwijk en Akkrum zijn soortgelijke shows afgelast.

In heel Nederland gaan harde wind en regen gepaard met ongewoon warm weer, waarbij de maximumtemperatuur op verschillende plaatsen de 15 graden Celsius overschrijdt.

READ  Vopak-aandelen springen omhoog nadat Nederlandse tankterminaloperator winstcijfers over Q3 boekt

Het is naar verluidt de warmste oudejaarsavond ooit gemeten sinds de start van metingen door het weerinstituut KNMI in 1901.