juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Totale Nederlandse ineenstorting: Nederland zonder hoofd geslagen door seks | Euro 2020

FNa Aswell Nederland 2021. Los van het totale voetbal: Dit is een totale daling. Het is niet alleen een simpele val, maar je kunt het ook in realtime voor je zien gebeuren als een akelig, adembenemend val, slow motion auto-ongeluk.

Alle Regal Wim en Pep werden in één klap omgetoverd tot een oranje saffloer toen het Nederlands elftal in Boedapest in de tweede helft door Mathiez de Lict werd uitgeschakeld.

De Dammen waren de meest verdiende winnaars. Wat een begeerlijk, intelligent, goed georganiseerd team zijn ze. Ze hebben nu een kwartfinale. Maar een moment over de Nederlanders, een scène van een echte ineenstorting, een paniekangst. Welkom bij de anatomie van een fles.

Er is iets voor nodig om dit stadium van een wedstrijd te bereiken en dan ontstaat er zo’n kraam in de lucht. Maar tussen de 54e en 68e minuut stortte Nederland simpelweg in elkaar in Boedapest toen een consistent doelpuntloos spel werd getransformeerd in een wereld van struikelen, folden en paniek.

De Lit mag dan een gecompliceerde voetballer zijn. Je ziet hem vaak zichzelf afvegen, afvegen en shirts grijpen. 54 minuten later kwam Patrick Schick naar hem toe terwijl hij rond de bal speelde. De Lict struikelde, gleed uit en kon toen niet snel meer terugkeren.

Het was op de plek waar die unieke shutterframes stonden dat De Lict het moment van vertrek van hem voelde. Hij pompte zijn dijen en wreef in zijn handen voor een vangst, hij viel op de bal en greep hem met zijn hand.

READ  Nederlandse Mantell-grappen over besprongen worden in Nashville

Dat doen tijdens de VAR-periode is absurd. Een gele kaart deed het goed en werd na schermtesten opgewaardeerd naar een rechte rode kleur. Met T-Lick onaangeroerd had Shik een duidelijke kans om te scoren, met de bedoeling een tegenstander te misleiden die beter werd dan hij.

De Lit verstoorde het veld. Wat betreft een verdediger van $ 67 miljoen, hij heeft een duidelijke zwakte in zijn basisatletisch vermogen dat een voetballer volledig beheerst, tenzij je hem vraagt ​​​​heel snel terug te keren.

Tot 10 man zakten de Nederlanders in feite in elkaar. Niemand sprak, niemand verzamelde het team. Niemand blaft bevelen. In plaats daarvan kromp ze gewoon van moment tot moment. Teams die een mens zijn, moeten onnodig worden beschermd en er is geen regel die onmiddellijk naar een liefdevol leven peddelt. Maar dit is wat Hollande deed, een groep die in de war was door lijden.

De Nederlanders zaten vast, konden niet passeren, niet in staat om omhoog te komen door de dikke, gespierde witte muur voor hen. Niemand wil de bal. Geen veilige plek, nergens om te rusten.

Eindelijk gebeurde er iets verschrikkelijks. Aangedaan door die witte ruis struikelde Morton Stecklenberg over een lage voorzet langs zijn eigen paal. De Tsjechische fans achter hem, opgepikt door het reeds gedeelde lawaai, brulden, plaagden en bliezen uit de lucht wat er duidelijk werd gezegd over wat er ging gebeuren.

Kort daarna scoorden de Dammen bij een vrije trap systematisch. Het was een goed uitgevoerd, bizar vernederend doelpunt toen Tomas Glass de bal over de zes-yard-box kopte, in een soort strandshirtvolleybal die Nederlandse defensieve ruïne speelde. Van daaruit werd het prachtig gesneden door Thomas Holes.

READ  Lendlease sluit zich aan bij Nederlands pensioenfonds om vastgoed te ontwikkelen in hightech hubs

Een woord in Holes die een geweldige wedstrijd had. In de openingsruil speelde hij heel diep op het middenveld, waarbij de dammen in feite een backhand van vijf man hadden. Het was ruw, onhandig, goed doorboord, en het trok een vroege prikkel van de Nederlandse aanvallen.

Er was een zorgeloze, opgewekte energie over het team van Frank de Boer dat in het spel kwam, hoewel Nederland nog een team moet spelen dat hen zal straffen. De straten van Boedapest waren voor de wedstrijd overvol met een tumultueus, jodelend, vrolijk moeras. Ze begonnen als een team dat in die extase liep.

Memphis DePay werd vier minuten na zijn eerste korte spin wakker. Zijn rol in dit Nederlandse team is vooruitstrevend, wat het best te omschrijven is als een goal-fun runner of geavanceerde vaardigheid Gaddafi. Hier vervaagde hij echter na flikkering.

Even dreigde Frankie de Zhang de wedstrijd te leiden. De Zhang was zo blij om te zien dat een gokker, een in de wind gebogen riet, niet de moeite nam om op het gras te liggen. Soms, in de volle gang, lijkt hij bijna een parodie op de Nederlanders, een nep-totale voetbalreplica in een high-end genetisch laboratorium buiten Amsterdam.

Maar het Tsjechische volk was inactief, verstopte zich, loste het gretig op en begon toen met hun eigen loketten. Tomas Soosek volgde De Jong een tijdje, sloot zijn plaats en sloot zijn hoeken. Aangrenzend leken ze op een studie van de menselijke soort: de slanke prins en de beheerder van zijn spier. Maar Suzek is een echte ambachtelijke voetballer en hij slaagde erin dat aanbod te verkleinen. De Zhang vervaagde. De Nederlanders gingen voor de helft van de tijd.

READ  Banken voeren nieuwe tarieven in voor witwascontroles

Koorts: meld u aan en ontvang onze dagelijkse voetbalmail

Toen leek die glorieuze pijnlijke neergang, een op de gezichten af ​​te lezen neergang, de paniekerige passen, het struikelen van de Boer, hier een soort van eigen eindpunt te bereiken.

Met nog 10 minuten te gaan, slaagde Nederland er opnieuw niet in een hoge bal te tackelen, die opnieuw op het punt van Holmes stuiterde en plotseling veranderde in een uitpuilende, uitpuilende figuur. Toen hij zag dat zijn aanraking niet gemarkeerd was, sleepte hij de bal met een gelukkige intensiteit naar huis. Het Tsjechische volk oefende druk uit en vond een vijand, die als een slappe muur voorop liep.