juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ajax was 10 keer beter’ – Nederlandse coach betreurt overwinning Spurs – Spurs Web

‘Ajax was 10 keer beter’ – Nederlandse coach betreurt overwinning Spurs – Spurs Web

Tottenham Hotspur FC / Tottenham Hotspur FC via Getty Images

De Nederlandse voetbalcoach Hendrik Peter de Jong heeft de recente UEFA-wijzigingen verwelkomd, waardoor vanaf volgend seizoen langeafstandsdoelen in alle Europese competities zullen worden geëlimineerd.

Het Deze week aangekondigd De regel van langeafstandsdoelen zal vanaf het seizoen 2021/22, inclusief de Champions League, niet meer gelden.

Over deze beslissing gesproken, De Jong verwees naar de beruchte wedstrijd Ajax vs Tottenham in 2019, waarin de Lillywhites hun eerste Champions League-finale bereikten.

Bij de rust kwamen de Spurs met 3-0 onderuit met nog slechts 45 minuten te gaan om hun droom te verwezenlijken.

Lucas Marra schoof op met een hattrick in de tweede helft, waaronder een winnaar in de 96e minuut, om de kwalificatie op Tokenham’s uitdoelpunt te bezegelen. Dit kwam toen Spurs drie uitdoelpunten scoorde in vergelijking met de afstand van Ajax en twee punten thuis.

De Jong, wie? Beheerde vele clubs over de hele wereld, zegt dat Ajax ’s nachts tien keer beter is dan Spurs, zegt dat veranderingen in de regels een goede zaak zullen zijn.

Hij vertelde Cole: “Ik zie nieuwe veranderingen goed, teams spelen zowel thuis als uit.

“Het regime trad op in het voordeel van teams die afhankelijk waren van tegenaanvallen. Denk bijvoorbeeld aan de rivaliteit tussen Ajax en Tottenham Hotspur van twee jaar geleden.

“Spurs schoof door naar de finale vanwege een langeafstandsdoelregel. Gevaarlijk was Ajax 10 keer beter. [than] Spurs, maar in de laatste seconden scoorde de laatste en dat bleek ook.

“De nieuwe regel stelt teams in staat achterover te leunen en meer aan te vallen dan ze in tegenaanvallen geloven.

READ  Het Nederlandse meesterwerk is te zien in de Belfast Community Place

“We zullen de beste aanval van de teams voorkomen, omdat je nu hoge scores krijgt, de beste kans om naar het volgende niveau van de competitie te komen.

“De veranderingen zijn goed voor het aanvallende voetbal en de fans.

“Ik daag je uit om Afrika te volgen en uit te roeien” [away goal] Regel. “

Web vraagt ​​opmerkingen:

Ik vind het grappig dat Nederlandse en Ajax-fans tot op de dag van vandaag nog steeds verbitterd zijn over die wedstrijd. De Spurs waren ’s nachts in de minderheid. Laat Ajax op een voorsprong van drie doelpunten komen. Hoe kunnen ze beweren dat ze het verdienen om te winnen? Tottenham zou willen beweren dat ze het verdienden om Dynamo Zagreb vorig seizoen te verslaan.

Wil je ons iets vertellen over dit artikel?