november 29, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘The Dutch House’ komt in beeld bij Iraanse boekhandels

TEHERAN – De roman “The Dutch House” van de Amerikaanse schrijfster Ann Patchett is in het Perzisch verschenen.

Nima Farahi is de vertaler van het door Saless uitgegeven boek.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog combineert Cyril Conroy geluk en een enkele slimme investering om een ​​enorm onroerendgoedimperium te beginnen, dat zijn gezin van armoede naar enorme rijkdom stuwt.

Zijn eerste opdracht is om het Dutch House te kopen, een weelderig landgoed in de buitenwijken buiten Philadelphia. Bedoeld als een verrassing voor zijn vrouw, zet het huis de ondergang van iedereen die hij liefheeft in gang.

Het verhaal wordt verteld door Cyrils zoon Danny, terwijl hij en zijn oudere zus, de briljant bittere en zelfverzekerde Maeve, door hun stiefmoeder worden verbannen uit het huis waar ze zijn opgegroeid.

De twee rijke broers en zussen worden teruggeworpen in de armoede waaraan hun ouders waren ontsnapt en ontdekken dat ze alleen maar op elkaar hoeven te rekenen. Het is deze onwrikbare band tussen hen die zowel hun leven redt als hun toekomst dwarsboomt.

“The Dutch House” speelt zich af in de loop van vijf decennia en is een duister sprookje over twee slimme mensen die hun verleden niet kunnen overwinnen.

Ondanks alle uiterlijke tekenen van succes voelen Danny en Maeve zich pas echt op hun gemak als ze samen zijn. Hun leven lang keren ze met humor en woede terug naar het versleten verhaal van wat ze hebben verloren.

Maar wanneer ze eindelijk de confrontatie aangaan met de mensen die hen hebben achtergelaten, wordt de relatie tussen een toegeeflijke broer en zijn altijd beschermende zus eindelijk op de proef gesteld.

READ  Staatssecretaris van Financiën publiceert nieuw Besluit verrekenprijzen en nieuw Besluit toerekening winst vaste inrichtingen

Foto: Voorpagina van de Perzische uitgave van de roman “The Dutch House” van de Amerikaanse schrijfster Ann Patchett.

MMS/YAW