april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Routenetwerk update voor KLM Royal Dutch Airlines

Wis Air daagt Roemeense overheidssteun aan Dorom, Blue Air uit

25.05.2021 – 13:35 UTC

Wis Air (W6, Boedapest) heeft een klacht ingediend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens tegen de goedkeuringen van de Europese Commissie voor de nationale luchtvaartmaatschappij Torrome (RO, Boekarest Otopeni) en het particuliere Blue Air (Roemenië). ) (0b, Boekarest autofenie).

Dorom ontving in oktober 2020 19,3 miljoen euro (23 miljoen dollar) om de verliezen als gevolg van de reisbeperkingen van Covit-19 te compenseren, met een losgeldlening van 36,7 miljoen euro (44,8 miljoen dollar) na goedkeuring door Brussel. Februari 2020, kort voor de massa-uitbarsting. Blue Air ontving $ 62 miljoen ($ 75,7 miljoen) aan hulp in verband met Govt.

De in Hongarije gevestigde budgetmaatschappij Wiz meldde in mei 2021 tegen overheidssteun die was goedgekeurd door de Dorom Electoral Commission en vorige maand tegen Blue Air, de Roemeense nieuwssite Economica.net op 20 mei. Economica heeft haar rapport vrijgegeven. Ryanair (FR, Dublin Intel) voor Europese luchtvaartmaatschappijen, nadat KLM Royal Dutch Airlines en DAP Air hun eerste juridische overwinningen hadden behaald tegen overheidssteun aan Portugal.

Ona Petresku, CEO …

Inwisseling van Spaanse luchteuro’s door het Europese Hof van Justitie

21.05.2021 – 03:44 UTC

Het Europese Hof van Justitie oordeelde vorig jaar dat 47475 miljoen (US $ 578,8 miljoen) aan Spaanse overheidsschuld aan Air Europa (UX, Palma de Mallorca) legaal was, en verwerpt een rechtszaak die is goedgekeurd door Europian (FR, Dublin Int’l) Europa, tegen de Commissie gebracht.

Overheidsfondsen (Sociedad Estadol de Participation Businesses – SEBI), goedgekeurd door Madrid in oktober 2020 en gefinancierd door het Sovereign Wealth Fund, maken deel uit van een fonds van 10 10 miljard (US $ 12,2 miljard) in Spanje voor bedrijven die getroffen zijn door de epidemie. De Europese Commissie Greenlight afgelopen juli.

READ  Francis C. 'Nederlandse' Williams | overlijdensberichten

In zijn uitspraak van 19 mei, waartegen verder beroep kon worden aangetekend bij de EU-rechtbank, oordeelde het Gerecht dat de verhuizing in overeenstemming was met de EU-wetgeving en “onevenredig en niet-discriminerend” was. Zoals eerder aangekondigd, kwam de rechtbank in twee andere uitspraken op dezelfde dag tot overeenstemming met Ryaner over overheidssteun aan KLM Royal Dutch Airlines (KL, Amsterdam Schiphol) en DAP Air Portugal (DP, Lissabon), waarbij de goedkeuringen voor leningen van de Europese Commissie werden ingetrokken.

Ryaner wint als EU-rechtbank KLM, TAP staatssteun vernietigt

19.05.2021 – 22:22 UTC

Het Europese Hof van Justitie heeft een procedure van Ryanair (FR, Dublin Intel) toegewezen voor miljarden euro’s toegekend aan KLM Royal Dutch Airlines (KL, Amsterdam Schiphol) en DAP Air Portugal (DP, Lissabon). Het besluit van de Europese Commissie om de Nederlandse divisie Air France-KLM en Portugal லின் 1,2 miljard (US $ 1,46 miljard) aan subsidies toe te staan ​​aan de DAP, Nederland 3. 3,4 miljard (US $ 4,15 miljard).

De in Luxemburg gevestigde rechtbank oordeelde dat de toezichthouders de enorme geldinjecties niet hadden gerechtvaardigd. In het geval van KLM heeft de Franse regering al 7,7 miljard (US $ 8,55 miljard) overhandigd aan zusterbedrijf Air France (AF, Paris CDG) en de bewering van de Commissie dat dit niet ten goede komt aan de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is onaanvaardbaar. .

Wat het TAP betreft, was de rechtbank het met Ryaner eens dat de Commissie haar besluit om deze steun groener te maken, niet naar behoren had gerechtvaardigd. Het voerde aan: “De Commissie heeft de redenen voor het besluit om te concurreren volgens de vereiste wettelijke normen niet meegedeeld, en deze ontoereikendheid …

READ  Nederlanders leggen beslag op 8.000 gereserveerde airco's

Redactioneel commentaar: TAP-commentaar toegevoegd. – 20.05.2021 – 06:23 UTC

Israëlische luchtvaartmaatschappijen hebben de lucht open gehouden omdat buitenlandse luchtvaartmaatschappijen worden geannuleerd

19.05.2021 – 05:21 UTC

Terwijl internationale luchtvaartmaatschappijen vluchten naar het land annuleren als voorzorgsmaatregel tegen raketten die vanuit Gaza worden afgevuurd, hebben de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al Israel Airlines, Israël en Arkia Israel Airlines reddingsvluchten uitgevoerd voor gestrande Israëliërs in het buitenland.

In een verklaring aan de lokale media zei El Al: “Het zal werken om de luchtroutes naar Israël open te houden, ondanks veiligheidsdreigingen en alle mogelijke vliegomstandigheden.” Het was klaar om extra vluchten uit te voeren om het tekort van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen te compenseren, benadrukte het.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Tel Aviv Ben Gurion zijn gevlogen, zijn onder meer American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Lufthansa, Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Iberia en British Airways. Volgens de krant Haaretz blijven Europian Airlines en Flightboy opereren.

Palestijnse militanten hebben herhaaldelijk granaten afgevuurd in het gebied van Tel Aviv sinds het conflict uitbrak op 10 mei, waardoor Israël enkele van zijn belangrijkste luchthavens moest omleiden naar Eilat Ramon, …