april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Herinnering Nederlandse Eby

David L.Eby

Hoewel gewond bij de geboorte en met aandoeningen geassocieerd met hersenverlamming, "Nederlands" Eby leerde bowlen en werkte het grootste deel van zijn volwassen leven in fabrieken.

Varnum Charles Eby werd geboren op 2 augustus. 29, 1924, op de familieboerderij in Maybee. De wereld kende hem als ‘Nederlandse’ Eby.

Zijn geboorte was moeilijk en de jonge behandelend arts gebruikte instrumenten om hem uit de baarmoeder van zijn moeder te trekken. Daarbij werd schade toegebracht aan de ruggengraat en het lichaam van Dutch, waardoor hij in zijn vroege jaren ernstig kreupel raakte. Ik kan me niet herinneren dat het ooit is uitgesproken, maar hij had zijn hele leven de aandoeningen die verband houden met hersenverlamming. Dutch was de eerste baby die de jonge dokter ooit ter wereld had gebracht. Ondanks de verwondingen, of misschien vanwege de verwondingen, noemden zijn ouders hem naar de jonge arts die hem ter wereld bracht. De arts stierf later aan verwondingen die hij opliep in de Tweede Wereldoorlog terwijl hij in de Stille Oceaan diende.