juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse legerofficier geeft klassering met decennia aan geschiedenis terug aan familie Delaware County – CBS Philly

Nederlandse legerofficier geeft klassering met decennia aan geschiedenis terug aan familie Delaware County – CBS Philly

EDDYSTONE, Pa. (CBS) – Na 70 jaar arriveerde een Nederlandse legerofficier vrijdagochtend in Delaware County om een ​​St. James Catholic High School Class of 1946 ring van een veteraan uit de Koreaanse oorlog in Delaware County.

Nederlandse leger Lt. Kol. Jos Groen hoorde in 2020 over de ring van een Nederlandse legerveteraan.

“In het begin van de corona-periode, zoals hier in de VS, werden ouderen natuurlijk veel geïsoleerd”, zegt Lt. Kol. zei Groen. “We besloten alle veteranen te bellen om te horen hoe het met ze ging.”

De Nederlandse soldaat vertelde Lt. Kol. Groen kreeg hij de klassenring van een andere Nederlandse soldaat, die hem tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren vijftig van een Amerikaanse soldaat kreeg.

lt. Kol. Groen zei dat het onduidelijk is waarom de Amerikaanse soldaat de ring aan de Nederlandse soldaat gaf, maar Lt. Kol. Groen wilde de ring teruggeven aan de nabestaanden van de Amerikaanse soldaat.

Met behulp van de markeringen en inscripties van de ring als richtlijn, ontdekte hij dat het afkomstig was uit St. James katholieke middelbare school in Chester.

De Sint James Alumni Association identificeerde de soldaat als Joseph Sullivan, een afgestudeerde van de school in 1946.

De vereniging plaatste een foto van de ring op haar Facebook, die Melissa Jenkins, de achternicht van Sullivan, onmiddellijk herkende als de klasring van haar oudoom.

“Het was gewoon spannend, gewoon wetende dat het iets van onze familie was, en dat het van Pennsylvania naar Korea was gereisd en dan weer terug,” zei Jenkins. “Het is gewoon ongelooflijk. Het is gewoon een verhaal dat hartverwarmend is en gewoon fijn om dat stukje terug te hebben.”

READ  Gasunie ontwikkelt Nederlands waterstoftransportnetwerk

Na twee jaar van online communicatie, Lt. Kol. Groen keerde persoonlijk terug naar de klassenring naar Jenkins tijdens een vrijdagmiddagceremonie in de St. James Alumni Association’s Bulldog House.

‘Laat me u de ring van uw oom aanbieden, meneer. Joseph Sullivan, een veteraan uit de Koreaanse Oorlog, en ik ben blij dat ik het terug kan brengen naar uw familie’, zei Groen.
Ondanks dat hij trouw heeft gezworen aan verschillende vlaggen, zegt Groen dat Amerikaanse en Nederlandse veteranen een hechte band hebben, vooral na de Tweede Wereldoorlog.

“Je hebt gevochten voor onze bevrijding, dus we vinden dat we altijd iets moeten doen voor Amerikaanse veteranen, dus ik ben zeer vereerd om hier te zijn”, zei Groen.

Het einde van de reis van een ring is slechts het begin van een levenslange vriendschap.