mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

KLM annuleert tientallen vluchten om werkdruk te verlichten

KLM-vliegtuigen staan ​​geparkeerd op Schiphol Airport in Amsterdam, Nederland 2 april 2020. REUTERS / Piroschka van de Wouw

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

AMSTERDAM, 29 april (Reuters) – De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft 47 geplande vluchten voor dit weekend van en naar Amsterdam geannuleerd om de arbeidsomstandigheden voor haar personeel te verbeteren, zei de luchtvaartmaatschappij in een verklaring, nadat ze eerder tientallen vluchten had geschrapt die voor vrijdag waren gepland.

Het grondpersoneel van KLM op de luchthaven Schiphol in Amsterdam is afgelopen zaterdag onaangekondigd gestaakt om hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden te eisen, met vertragingen, annuleringen en algehele chaos tot gevolg op de op twee na drukste luchthaven van Europa.

“Het vluchtschema wordt dit weekend van dag tot dag geoptimaliseerd. Meer annuleringen zijn voorlopig niet voorzien, maar volgen mogelijk nog”, staat in de verklaring van KLM.

Schiphol had luchtvaartmaatschappijen donderdag gevraagd om te overwegen om vluchten te schrappen, omdat Schiphol vreesde dat haar terminals in het weekend weer overvol zouden raken. Lees verder

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Reportage door Bart Meijer, Charlotte Van Campenhout; Redactie door Marine Strauss, Elaine Hardcastle

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

READ  Klimaatactiviste Greta Thunberg werd twee keer gearresteerd bij Nederlandse protesten