november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse leeuw Max Verstappen aangeprezen om het langdurige record van Lewis Hamilton te slopen ondanks geruchten over vervroegde pensionering

De opkomst van Max Verstappen is de afgelopen jaren geweldig geweest. In de manier waarop hij in 2022 zijn 2e titel binnenhaalde, lijkt het evident dat de rode stier Prodigy zal dit tijdperk van de F1 domineren. Hoewel, heeft hij genoeg in zich om de mijlpalen van Lewis hamilton? Kennelijk denkt autosportveteraan Gijs van Lennep dat Verstappen dat moeiteloos kan, afhankelijk van één factor.

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Volgens GPBlog.com, in gesprek met de Nederlandse website AD, sprak Van Lennep over hoe hij denkt over de opkomst van Max in de F1. Hij zei, “Max is zoveel beter dan ik ooit ben geweest. Hij is van de buitenste categorie. En hij is nog maar net begonnen, vind ik.”

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Van Lennep, een tweevoudig Le Man’s-winnaar, voegde verder toe hoe de Nederlandse leeuw Lewis’ all-time F1-records kan voorbijgaan. Hij beweerde, “Hamiltons record van meeste gewonnen Grands Prix moet verdwijnen. Dat kan hij makkelijk bereiken, maar hij moet door.”

Hoewel Verstappen de mogelijkheid heeft om de records van Hamilton te verbreken, moet hij toch zo lang in de F1 willen blijven. Terwijl 2022 een wandeling in het park was voor Red Bull en Max, levert hij niet elk jaar 15 overwinningen op.

Formule 1 F1 – Grand Prix van Mexico-Stad – Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico-Stad, Mexico – 30 oktober 2022 Max Verstappen van Red Bull viert feest op het podium met de trofee na het winnen van de race en het vestigen van een nieuw F1-record van 14 Grand Prix-overwinningen in een seizoen REUTERS/Edgard Garrido

Zeker als Verstappen zichzelf heeft sprak over vervroegd pensioen tegen de tijd dat hij de 30 bereikt. Dus het punt van Van Lennep dat Max lang in de F1 blijft, is cruciaal voor hem om voorbij de 100 overwinningen en 7 wereldtitels te komen.

READ  Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM ziet zomerwinst op reisstijging | Reizen

DUIK DIEPER

“Wil ik dit echt volhouden tot ik 35 ben?..” Max Verstappen neemt een subtiele opgraving bij Lewis Hamilton

3 maanden geleden

Kijkend naar de huidige cijfers van Verstappen, staat hij ongeveer 30-35% op de huidige records van Hamilton. Hoewel de vraag zal zijn of hij er echt om geeft om die mijlpalen te bereiken als hij tevreden is met wat hij uiteindelijk in de sport bereikt.

Wil Max Verstappen Lewis Hamilton overtreffen qua F1-records en is dat mogelijk voor hem?

Het eerste prominente record dat Lewis Hamilton heeft, is van de meeste kampioenschappen – 7. Verstappen heeft misschien een dominante titelwinst behaald in 2022. Hoewel zijn collega’s als Charles Leclerc, Carlos Sainz, George Russell en Hamilton zelf hem uitdagen, zal het niet gemakkelijk zijn om nog een 5 te krijgen.

Formule 1 F1 – Grand Prix van Mexico-Stad – Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico-Stad, Mexico – 29 oktober 2022 Max Verstappen van Red Bull viert feest na kwalificatie op pole position REUTERS/Edgard Garrido

Het huidige Red Bull-contract van Max loopt tot 2028. Hij heeft dus nog ruim 6 jaar en hopelijk nog 3 of 4 jaar voordat hij waarschijnlijk met vervroegd pensioen gaat. 5 of 6 wereldtitels winnen in de komende 10 jaar is mogelijk voor de Nederlandse Leeuw op zijn hoogtepunt. Toch is het volledig op de wens van Max tot wanneer hij in de F1 wil racen.

Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft Verstappen 35 raceoverwinningen behaald en zal hij er de komende jaren naar streven om er nog meer toe te voegen. Hij heeft zeker een kans om de eeuw van overwinningen te behalen die alleen door Hamilton zijn gepasseerd. Maar nogmaals, het zal afhangen van hoe sterk Verstappen’s uitdagers Leclerc, Russell, Norris en anderen zullen zijn.

Op het record van poleposities is Max niet dol op de eerste plaats op de grid. Hij heeft slechts 20 pole positions om zijn 35 overwinningen te koppelen. Het is dus waarschijnlijker dat de Nederlander als eerste de eeuw van overwinningen kan behalen dan de eeuw van poles.

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

BEKIJK DIT VERHAAL: Top 5 overwinningen uit de F1-carrière van Max Verstappen

Hoe dan ook, Max zal zich concentreren op het verdedigen van zijn titel in 2023. Hoewel hij ervan houdt om de cijfers op te stapelen en elke race te winnen, zal er een tijd komen dat hij er niet zo over denkt. Denk je echt dat Verstappen er een punt achter zal zetten als hij begin dertig is en niet op zoek is naar het breken van F1-records?