juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

8 dingen die u moet weten over de aanstaande Nederlandse regering – POLITICO

Druk op Afspelen om dit artikel te horen

Amsterdam – Nieuwjaar, de nieuwe Nederlandse regering.

Na 271 dagen van harde onderhandelingen, Beschreven Met een politiek zwaargewicht dat bekend staat als de “Force Delivery”, zal Nederland op 10 januari in een nieuwe regering zitten, nadat de centristische D66, de VVD, het CDA en de ChristenUnie vorige maand een regeerakkoord bereikten.

Volgens het regeerakkoord dat in december werd vrijgegeven, zal het traditioneel zuinige land enkele van de grootste ticketproblemen van het afgelopen jaar stof gaan vergaren.

Van industriële spionage tot wedden op kernenergie, POLITICO zet de belangrijkste punten uiteen die EU-functionarissen moeten weten als ze samenwerken met de aantredende regering van de terugkerende premier Mark Rudd.

Rutte blijft – voorlopig – dezelfde

Mark Rutte, die sinds 2010 aan de macht is, is na Victor Orban de langstzittende regeringsleider van de EU.

Tijdens het komende decreet krijgt zijn regering te maken met drie parlementaire hoorzittingen, een van de sterkste instrumenten in het parlement om de acties en het beleid van de huidige regering te onderzoeken: een daarvan is het kinderwelzijnsschandaal dat de vorige regering van Rutte in 2021 ten val bracht; Een ander voorbeeld is de manier waarop de overheid de coronacrisis aanpakt; En een derde van de winnings- en compensatievraagstukken rond de Groningen-gasvelden.

Het valt nog te bezien of Rutte en zijn regering aan vervolging zullen ontsnappen, maar één record is nog lang niet voorbij: in oktober 2022 zal hij de langstzittende premier van het land zijn.

Ministers van Financiën en Buitenlandse Zaken wisselen van standpunt

De huidige ministers Wopke Hoekstra van het CDA en Sigrid Kaag van D66 maken een overstap in het nieuwe kabinet, waarbij Goekstra de leiding van het ministerie van Financiën overneemt en Hoekstra minister van Buitenlandse Zaken wordt.

De stap wordt door analisten algemeen gezien als een poging van alle partijen om hun eigen voet aan de grond te krijgen in internationale aangelegenheden, waarbij Rutte zijn zetel in de Europese Raad inneemt en Gock op zoek is naar meer Europa in de EU-ministers van Financiën en Ho Chi Minh: “Europa is een tijd van crisis vooruit”, zei hij tegen een lokale krant.

READ  'Een ongelooflijk moment' - Antony voltooit £ 85 miljoen Manchester United-verhuizing van Nederlands kampioen Ajax

Gock is de eerste vrouwelijke minister van Financiën van Nederland. Zei De rol is cruciaal bij de uitvoering van zaken als onderwijs, klimaatverandering en een “sterk Europa”.

Hé, big spender

In 2025, het laatste jaar dat het kabinet aantrad, geven Nederlanders maar liefst 29 miljard euro uit aan boeken – een enorme stijging van de uitgaven. Bij gebrek aan bezuinigingsmaatregelen in het contract, worden de kosten voornamelijk betaald via leningen.

Nederland, een van de weinige Europese landen met een negatieve rente, wil optimaal profiteren van de economische situatie en de komende vier jaar de uitgaven verhogen van 8 8 miljard naar de eerder genoemde 29 miljard in 2025. , Tegen 2025, zal goed zijn voor meer dan 60 procent van het BBP gerelateerd aan het BBP.

Naast de bestedingen die deel uitmaken van de jaarlijkse rijksbegroting, zal het land een aantal aparte fondsen creëren, waaronder een klimaatfonds van € 35 miljard dat de komende 10 jaar wordt gebouwd en een stikstoffonds van € 25 miljard gericht op het verminderen van Nederland. ‘Stikstofuitstoot.

Ga naar kernenergie om klimaatverandering tegen te gaan

Met een sterke binnenlandse drang om koolstofvrije energie te gebruiken, gokt de nieuwe regering op nucleaire opties, plannen om twee kerncentrales te bouwen en een beslissing om de levensduur van de kerncentrale in Porselein te verlengen.

Parlementair D66-voorzitter Rob Jetton treedt toe tot het kabinet als minister van Klimaat en Energie. Jetton, 34, maakte naam als een trouwe partijman, vooral tijdens klimaatbeleid en actie. homoseksuele rechten, Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 noemde voormalig VVD-leider Klaus Dijkoff hem “Klimaat Nagar”. Jetton dan draagt De bijnaam is een symbool van respect.

Het kabinet heeft ambitieuze klimaatdoelen gesteld die in 2030 moeten zijn behaald, maar de MER heeft koud water op de berekeningen van de coalitie gegoten. Kan Nederland tussen 1990 en 2030 de uitstoot met 60 procent verminderen? “De kans om 60 procent lager of hoger binnen te komen is erg klein”, zei hun bedrijf Zei.

READ  De Nederlandse qualifier Boutique van de Sandschulf ging met de Canadese Lela Fernandez door naar de kwartfinales van de US Open.

Cyberbeveiliging en spionage

Op het gebied van cyberbeveiliging heeft de overheid een duidelijke boodschap voor cyberdetectives en digitale hackers die begaan zijn met de belangrijke technologie en intellectuele eigendom van het land: stop ermee, anders.

Het ministerie van Justitie, dat toezicht houdt op de reactie, staat onder leiding van Dylan Yesilkos-Jegerius van de VVD. De benoeming van Yeşilgöz-Zegerius heeft bij de Nederlandse advocatuur de wenkbrauwen doen fronsen, aangezien hij de eerste minister van Justitie zal zijn zonder juridische achtergrond. Hij was echter de woordvoerder van zijn partij voor justitie en veiligheid voordat hij aantrad als waarnemend staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het vorige kabinet.

Met het regeerakkoord willen de partijen de inlichtingendiensten in staat stellen om door de staat gesponsorde hackaanvallen, die alom worden gezien als een voortzetting van het steeds slimmer wordende cybercrime-schema, te dwarsbomen. Autoriteiten bespraken vorige maand een interim-wet die Nederlandse inlichtingendiensten in staat zou stellen onderzoeken te doen naar landen met offensieve cyberprogramma’s.

Deze projecten zullen de digitale veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten en daarbuiten verheugen, en Nederlanders hebben de afgelopen jaren sterke banden ontwikkeld. Nederland wordt lange tijd beschouwd als een belangrijk doelwit voor diefstal van intellectueel eigendom en zijn inlichtingendienst Met de vinger gewezen In China.

Lijnen, lijnen, lijnen

De aantredende regering steunt een aantal nieuwe financiële belastingen.

In het akkoord stond dat “we ons inzetten voor de digitale servicebelasting, de luchtbelasting, de CO2-grensbelasting en het minimumtarief van de winstbelasting om oneerlijke concurrentie tussen lidstaten te voorkomen”, maar Nederlanders willen zich daar graag aan houden. Opbrengsten: “Deze worden in principe landelijk geïncasseerd.”

In juli bracht de Commissie een plan uit om de invoer van staal, ijzer, cement, aluminium, meststoffen en elektriciteit te belasten op basis van hun koolstofgehalte, en zei dat de inkomsten zouden worden toegevoegd aan de EU-begroting. Maar Nederlanders en anderen onderhandelen liever afzonderlijk over het gebruik van grensbelastingen en inkomsten.

READ  Deze groep vrouwen in Raj heeft beroemde klanten, waaronder de Nederlandse koningin

Net als de nieuwe Duitse regering zal de Nederlandse alliantie een bodemprijs invoeren voor koolstof voor betalingen in het kader van het EU-emissiehandelssysteem. “Elke financiële winst … als bedrijven terugkeren naar klimaatfinanciering om hun activiteiten duurzamer te maken” zullen stijgende kosten zijn.

Nachttrein winst

Coalitieleden onder druk van D66 zijn op de trans-Europese spoorrenaissance gesprongen en zeiden: “treinverkeer moet een goed alternatief zijn, qua kosten en qua tijd om in Europa te vliegen.”

Om het te bereiken heeft Nederland momenteel verschillende nachttreinverbindingen, waaronder verbindingen naar Wenen en Berlijn. Nieuwsgierigheid Zal haar internationale spoornetwerk de komende jaren uitbreiden Toekomstige links Praag en Zürich.

Onder het akkoord willen Nederlanders ook een eerlijke belasting opleggen aan de luchtvaart door “een gelijk speelveld binnen de EU en tussen de Derden in de EU” te creëren.

Nederlandse strategische autonomie

Het is een term die vaak wordt geassocieerd met industriële machtscentra zoals Frankrijk of Duitsland, maar de aantredende Nederlandse regering moet strategisch autonoom worden met de Europese Unie en Nederland.

Wat het industriebeleid betreft, staat in de overeenkomst: “We streven naar strategische autonomie in Europa door belangrijke (halffabrikaten) producten te produceren, sleutelprocessen te beveiligen en onnodige controle over belangrijke instellingen te voorkomen.”

Europarlementariër Liesje Schreinemacher van de VVD wordt de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Als lid van de Renew Europe-groep in het Europees Parlement drong hij krachtig aan op de totstandbrenging van tweerichtingsverkeer met betrekking tot de handel met China. Geen kans op de Chinese markt.

Laurens Cerulus, Karl Mathiesen, Simon van Dorpe en Paola Tamma droegen bij aan de berichtgeving.

Meer analyse nodig van Politiek? Politiek Pro is onze premium inlichtingendienst voor professionals. Van financiële diensten tot zaken, technologie, cyberbeveiliging en meer, Pro biedt realtime informatie, diepgaand inzicht en baanbrekende primeurs die je nodig hebt om een ​​stap voor te blijven. E-mail [email protected] Voor het aanvragen van een waarderingsonderzoek.