mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rabobank investeert in Dutch Cress Group

De Rabobank Groep wordt medepartner van Koppert Cres Groep via haar investeringstak, Rabo Investments (RI).

Koppert Cress, onder leiding van Rob Bonn, is een familiebedrijf dat opereert in de publieke belangstelling. Rob Bonn, DGA Koppert Cress: “Vóór Covpert-19 was Coppert Cress op zoek naar een Nederlandse bondgenoot in een internationale functie. Het is belangrijk om het doel en de visie van de eigenaren te behouden. Bij Rabo Investments vindt Koppert Cress een partner met een vergelijkbare visie op tuinieren, gezond eten en duurzaamheid. De deelname van Robo Investments garandeert continuïteit en groei met behoud van onze waarden en kenmerkende geloofwaardigheid. Het geeft hen de kracht en middelen om door te groeien.

Thieves Friedrich, algemeen directeur van Robo Investments: “Copert Cress is een prachtig en flexibel tuinbouwbedrijf. Het bedrijf deed het goed in de recente crisis waarin de foodservicemarkt grotendeels gesloten was. Door close te zijn met de koks heeft Koppert Cress een relatie ontwikkeld waarin flexibiliteit, originaliteit, smaak en verrassing op het bord centraal staan. Wij zien Koppert Cress als een innovatief en vooruitstrevend bedrijf op het gebied van tuinbouw, met name marketing en duurzame technologie. We willen duurzaamheid en innovatie ondersteunen als robotinvesteringen.

Cress is een vers gekweekte plant van 100% natuurlijke, geurige planten. Deze planten zorgen voor frisheid en intensiteit in smaak en aroma die alleen bij jonge planten te vinden zijn. Het bedrijf ontwikkelt zo’n 80 producten en heeft een hele reeks verrassingen in de pijplijn. Het bedrijf exploiteert 10 hectare moderne kassen in het Westland, met 170 medewerkers, het eigen zaadbedrijf Sango Seeds en internationale licentiepartners.

READ  Het beschikbare inkomen groeide vorig jaar met 1,4%; Nederlandse bbp-groei 0,4% in Q4

Rabo Investments is de investeringstak van de Rabobank Groep, die wereldwijd meer dan UR 1,5 miljard heeft geïnvesteerd in de sectoren voeding en landbouw, gezondheid en duurzaamheid. Deze investeringen variëren van langetermijnfocus en groeikapitaal voor start-ups en size-ups tot (gezamenlijke) investeringen in volwassen bedrijven en fondsen.

Voor meer informatie:
Copert Grace
www.koppertcress.com