mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oud en nieuw als mannen in oranje gezicht Engeland aanval

Het wordt een mix van zowel jeugd als ervaring, terwijl Engeland en Nederland het tegen elkaar opnemen in een historische eerste van drie in Nederland gevestigde eendaagse internationals onder een zonnige hemel die op vrijdag wordt voorspeld. Nieuw geslagen Engelse witte bal coach Matthew Mott heeft twee niet-afgetopte spelers in David Payne en Luke Wood evenals Brydon Carse, Philip Salt en Liam Livingstone (elk drie ODI’s) in zijn team, en iedereen verwachtte graag indruk te maken op de selecteurs voor de tournee van India volgende maand.

De Nederlanders zullen ook een team van relatieve rookies opstellen, ondersteund door ervaren spelers zoals schipper Pieter Seelaar, die deel uitmaakte van het team dat Engeland versloeg in een historische T20-openingswedstrijd in 2009.

Alle ogen zullen echter gericht zijn op jonge rijzende sterren zoals Vikram Singh, die in de recente driedaagse ODI-serie tegen West-Indië een gemiddelde van 49 runs opstapelde, snelle slagman Bas de Leede en wicket-nemer Aryan Dutt met een hoge economie.

De veteraan Nederlands-Australische slagman Tom Cooper is terug om zijn eerste ODI in negen jaar te spelen, evenals de keiharde Max O’Dowd en de gecontracteerde bowlers Shane Snater en Fred Klaasen, verwachten het schip te besturen.

Er is ook veel ervaring onder de Engelse eendaagse schipper Eoin Morgan, die de leiding zal nemen op het schilderachtige VRA-cricketterrein in Amstelveen, net buiten Amsterdam.

Morgan wordt ondersteund door veteranen Moeen Ali, Adil Rashid en hardhitters Jos Buttler en Jason Roy.

– ‘Fantastische kans’ –

“Mijn verwachtingen zijn dat we blijven leren en onze A-game brengen”, vertelde de Nederlandse hoofdcoach Ryan Cambell aan AFP voorafgaand aan de serie.

READ  Google Cloud en Rijksoverheid ondertekenen overeenkomst Werkruimte voor de Publieke Sector

“Voor onze jongeren is het een fantastische kans om deze jongens (Engeland) voor een groot publiek te spelen”, zei Campbell, die herstellende is van een levensbedreigende hartstilstand in april.

“Maar als coach wil ik dit team grote wedstrijden zien winnen, niet alleen concurreren”, zei Campbell, die de leiding over de serie heeft overgedragen aan conciërge-coach Ryan Cook.

De wedstrijden vinden plaats tussen de tweede en derde thuisserie van Tests of England tegen Nieuw-Zeeland, wat betekent dat de nieuwe Test-schipper Ben Stokes, Joe Root en Jonny Bairstow allemaal niet beschikbaar zijn.

Verschillende Engelse bowlers zijn ook geblesseerd, waaronder Wereldbekerwinnaars Jofra Archer en Mark Wood, maar Sam Curran is weer fit na een rugbreuk.

Nu Lancashire’s Wood voor het eerst wordt opgeroepen en Payne biedt op een debuut nadat hij in eerdere squadrons heeft gezeten, zijn er vijf zeelieden met de linkerarm in de ploeg (Curran, David Willey en Reece Topley zijn de anderen).

Maar er was geen plaats voor wicketkeeper-batsman Sam Billings, met Salt, die naast Roy en Buttler de plaats van Bairstow aan de top van de rangschikking zou innemen.

“Ik ben erg opgewonden om een ​​sterke ploeg te coachen voor mijn eerste reeks die de leiding heeft”, zei Mott, die eerder de leiding had over het allesoverwinnende vrouwenteam van Australië.

“We hebben een enorme diepgang met een mix van jeugd en ervaring. We willen in een expressieve stijl blijven spelen en onze spelers hun vaardigheden en vuurkracht laten zien.”

Nederlandse ODI-ploeg

Pieter Seelaar (capt), Scott Edwards (wkt), Musa Ahmad, Shariz Ahmad, Logan van Beek, Philippe Boissevain, Tom Cooper; Arische Dutt; Clayton Floyd; Viv Kingma; Fred Klaassen; Ryan Klein; Bas de Leede; Teja Nidamanuru; Max O’Dowd; Tim Pringle; Vikramjit Singh; Shane Snater

READ  Kramer's Mad Money Recap 14/12: Williams-Sonoma, Dutch Brothers, Bumble

Engeland ODI ploeg

Eoin Morgan (capt), Moeen Ali, Jos Buttler (wkt), Brydon Carse, Sam Curran, Liam Livingstone, Dawid Malan, David Payne, Adil Rashid, Jason Roy, Phil Salt, Reece Topley, David Willey, Luke Wood