april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse wetenschappers bezoeken morgen veterinaire universiteit

Vijayawada: (NTR-district)

Een team van 20 wetenschappers uit Nederland zal op vrijdag (17 juni) een bezoek brengen aan het NTR Veterinary College, Gannavaram, om de studenten het belang uit te leggen van de One Health Approach-regeling, voorgesteld door de regering van de Unie in het land. Andhra Pradesh maakt ook deel uit van de One Health Approach waarin artsen en dierenartsen zullen samenwerken aan het project Antimicrobiële resistentie (AMR).

De Nederlandse wetenschappers zullen de studenten uitleggen hoe belangrijk het is om de AMR in te dammen. Studenten van Siddhartha Medical College (Vijayawada), Veterinary College (Gannavaram) en postdoctorale studenten Micro-Biology zullen de lessen bijwonen. District Krishna is geselecteerd voor het pilotproject om het AMR-project te bestuderen. Afdeling Microbiologie, Siddhartha Medical College, Vijayawada, en Afdeling Veterinaire Microbiologie, NTR College of Veterinary Science, Sri Venkateswara Veterinary University, Gannavaram, hadden samengewerkt aan het project onder de One Health Approach en het rapport ingediend bij de regering. In het kader van dit pilootproject zal de E-coli-bacterie uit mens, dier en milieu (water) worden geïsoleerd en zal het resistentiepatroon van E-coli tegen een panel van antibiotica worden bestudeerd door de hoofdonderzoekers van het pilootproject.

Dr. Anand Kumar, professor en hoofd van de afdeling Microbiologie, Veterinary College, Gannavaram, zei dat de Nederlandse wetenschappers drie sessies zullen geven aan studenten van de Veterinary College van Gannavaram en de noodzaak zullen uitleggen om AMR in te dammen. Hij zei dat willekeurig gebruik van antibiotica niet veilig is voor mens of dier, terwijl hij de noodzaak onderstreept van wetenschappelijke studie en benadering van het gebruik van antibiotica.

READ  Handelsideeën: IHH Healthcare, IOI Corp, Aeon, Dutch Lady en Padini

Dr. Anand Kumar zei dat AMR de resistentie betekent die wordt ontwikkeld in micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, virussen, protozoa enz. en dat het een sleutelrol speelt in de gezondheid van mens en dier. Nederland heeft goede voortgang geboekt met het indammen van AMR en is bereid de expertise en kennis te delen met India. De regering van India en de Nederlandse regering zijn een MoU aangegaan om kennis te delen en samen te werken om AMR in te dammen.