Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Okarche komt Nederlandse, Spartaanse cirkelzagen tegen bij TOC

Okarche-coach Haley Mitchel wist dat het verslaan van 6A’s als tweede geplaatste Bixby in de openingsronde van het 57e jaarlijkse Tournament of Champions een hele opgave was.

De manier waarop de Lady Spartans de bal schoten maakte het bijna onmogelijk.

Bixby maakte woensdag 13 driepunters – velen tijdens een dominante periode in het tweede kwartaal – om een ​​78-49 overwinning te behalen op de Lady Warriors in Tulsa’s BOK Center.

“Ze zijn een geweldig team met geweldige schutters en ze waren onwerkelijk vanavond”, zei Mitchell.

Bixby ging 9 van de 14 (64,3 procent) van buiten de boog in de eerste helft. Dat is wanneer de Lady Spartans een run van 27-10 gebruikten om open te breken wat een spel van zes punten was.

Over het algemeen was Bixby 54,2 procent van lange afstand.

“Het was erg indrukwekkend, maar we hadden toch beter hun schutters moeten vinden”, zei Mitchell.

De hoofdschuldige was Gracy Wernli.

Ze was 7 van de 11 van buiten de boog op weg naar 31 punten en acht rebounds.

Gentry Baldwin maakte 4 van de 6 3-pointers en scoorde nog 21 met een game-high negen boards.

Bixby versloeg Okarche met 44-21.

Bixby, de nummer twee van de 6A-status van vorig jaar, verloor slechts de week ervoor drie nederlagen in vier wedstrijden op een nationaal toernooi in Phoenix, Ariz.

Okarche, negende gerangschikt in Klasse A, zag zijn winning streak van vijf wedstrijden breken.

De Lady Warriors werden aangevoerd door Tyson Endres’ 16 punten. Ze was 8 van de 12 van het veld.

Emma Stover scoorde 10 en had een team-high five rebounds.

READ  Gevallen in Brazilië zijn gedaald in het midden van de Nederlandse, Zuid-Koreaanse opstand

Jalie Rother voegde negen punten en vier assists toe.

De Lady Warriors hielden het grootste deel van het eerste kwartaal stand voordat Bixby sterk afsloot voor een voorsprong van 16-10.

In de tweede was er geen houden meer aan.

Okarche was vroeg 0 van 8 vanaf 3-puntsbereik en 2 van 13 voor de wedstrijd.

••• De trend om het op te nemen tegen een tweede team uit een grotere klasse zette zich voort voor Okarche in de troosthalve finale van donderdagochtend.

De Lady Warriors namen het op tegen de Holland Hall van klasse 4A, die sterk begon en vasthield voor een overwinning van 69-57.

Het verlies bracht Okarche vrijdagochtend in de wedstrijd om de zevende plaats tegen de verliezer van Pocola en Norman. ( Ed. Opmerking: De wedstrijden van vrijdag vonden plaats na het ter perse gaan van deze vroege gedrukte editie.) schieten.

“Ik dacht dat Drake en Maddox (Mecklenburg) het geweldig deden om hem te bewaken,” zei Reese. “We hebben wat dingen gedaan om het hem moeilijk te maken, maar zij moesten veel van het werk doen en ze lieten hem heel hard werken.”

Aadhi Ayyappan scoorde 12 punten voor de Bruins.

Hij scoorde acht van Bartlesville’s negen punten in het derde kwartaal toen de Jackets het spel overnamen.

Sternberger scoorde vijf van zijn acht punten tijdens dat beslissende derde kwart. Hij had ook vier rebounds en twee grote blokken.

“Hij heeft veel dingen voor ons kunnen doen”, voegde Reese eraan toe.

Aanvallend was het zeker een verhaal van twee helften voor KHS.

READ  Nederlandse havenarbeiders weigeren schip met Russische diesellading te lossen | Nieuws

De Jackets waren slechts 9 van de 24 van het veld in de eerste twee kwartalen. Dat omvatte het gaan van 3 van de 10 vanaf lange afstand en ze probeerden geen vrije worp.

In de tweede helft was KHS buitengewoon efficiënt, want het ging 9 van de 11 en deed alle vier de driepuntspogingen.De vrije worpen in het vierde kwartaal waren hun enige in de wedstrijd.

Bartlesville was beperkt tot 6 van de 19 schoten in de tweede helft, aangezien het met 31-20 werd overtroffen.

Xavier Ridenour scoorde zeven keer, terwijl Friesen er zes scoorde voordat hij uitging op een foul.

Jud Birwell scoorde nog vier punten met vijf rebounds en Cash Slezickey scoorde vier punten terwijl hij drie assists uitdeelde.

Mecklenburg scoorde twee keer en had drie assists.

“Als je het hebt opgemerkt, bedachten ze allemaal op verschillende tijdstippen een groot toneelstuk – of meer -“, zei Reese over zijn senioren. “Of het nu een grote emmer was, een blok, een pass, belangrijke vrije worpen… ze kwamen allemaal naar voren wanneer dat nodig was.”

Kingfisher schoof door de overwinning op naar 5-0.

Memorial stond een groot deel van de wedstrijd in de eerste ronde achter Roff voordat hij een overwinning van 44-38 behaalde.

Dit is de tweede keer op rij dat KHS doorgaat naar de TOC-halve finales.

De Jackets versloegen Kingston in de eerste ronde in 2018 voordat ze in de halve finale verloren van de uiteindelijke kampioen Booker T. Washington.