juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse verdachte in Belgische peutermoordzaak blijft vastzitten

De Nederlandse vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering van en moord op decaan Verberckmoes blijft voor langere tijd in voorarrest. De rechtbank van Gent beval de vrouw, Romy W., voorlopig vast te houden.

W. zit bijna een jaar vast. Ze werd in januari opgepakt, nadat de 4-jarige Vlaamse jongen enkele dagen eerder dood was aangetroffen bij Neeltje Jans in Zeeland. Dean verbleef bij W. en haar vriend, Dave De K., in Sint-Gillis-Waas, België, toen hij voor het laatst levend werd gezien.

W. is aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog niet duidelijk of de Nederlandse vrouw actief betrokken was bij de dood van de jongen. Ze heeft eerder gezegd dat ze onschuldig is.

De K. geldt nog steeds als hoofdverdachte in de zaak.

Volgens de moeder van Dean loog de Nederlandse vrouw tegen haar op het moment dat de moeder vroeg waar haar zoon was. Het stel werd gevraagd om een ​​tijdje op de jongen te passen, maar bracht het kind niet terug naar de moeder zoals verwacht.

De K. was in die tijd met Dean naar Nederland vertrokken. De politie acht de kans groot dat Dean al in België is vermoord voordat De K. hem naar Nederland bracht.

READ  De banenmarkt in Lancaster County blijft zich herstellen; Dutch Wonderland Owner Trust