april 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dinja en Hermes leiden Nederlandse dominantie in Mechelen

Advertenties

FEI Wereldbeker Dressuur 2022/2023 West-Europese competitie – Geschreven door Louise Parkes

Er was een echte show van kracht van het Nederlandse contingent tijdens de zesde manche van de FEI Dressage World Cup™ 2022/2023 Western European League in Mechelen in België, waar ze vijf van de zeven beste plaatsen bezetten in de competitie gewonnen door Dinja van Liere en Hermes NOP.

Van Liere en haar 10-jarige hengst, die deze zomer brons behaalde in zowel de Grand Prix Special als de Kür op Muziek op de ECCO FEI Wereldkampioenschappen 2022 in Herning, Denemarken, waren grote favorieten in deze ronde van de 11-benige serie. maar het formulierboek stond op zijn kop tijdens de Grand Prix van gisteren.

Fouten bleken veel van de belangrijkste kanshebbers duur te staan ​​en het leidende Nederlandse duo moest genoegen nemen met de derde plaats achter Groot-Brittannië’s Lottie Fry en Everdale als tweede, terwijl een foutloos optreden van van Liere’s WK-teamgenoot Marieke van der Putten en de 10-jarige Totilas-ruin Torveslettens Titanium RS2 wonnen.

Vandaag was Hermes echter weer helemaal terug in de groove en gaf zijn 32-jarige ruiter zijn volle aandacht terwijl hij zich een weg baant door een sprankelende test voor de winnende score van 85.815. Nederlandse landgenote Emmelie Scholtens en Desperado eindigden als tweede voor Fry als derde en van der Putten als vierde, terwijl de Deense Nanna Skodborg Merrald en Blue Hors St Schufro als vijfde eindigden. En toen sloten Kirsten Brouwer (Foundation) en Thamar Zweistra (Hexagon’s Double Dutch) een geweldige Nederlandse dag af door op de zesde en zevende plaats te eindigen.

READ  Nederlandse Tinder Stalker beschuldigd van moord op Amerikaanse student

Halverwege het podium

Met een score van 76.980 ging Brouwer halverwege de etappe aan de leiding, maar Fry en haar Olympische team van Tokyo 2020, die een bronzen medaille won, Everdale, legde de lat aanzienlijk hoger door 83.865 op het bord te zetten met een proef die een mooie uitgestrekte galop en perfecte tempi-veranderingen.

Dat leek moeilijk te verslaan, maar van Liere en Hermes vlogen naar voren met een score van 85.815. Zoals ze achteraf uitlegde, ging de voorstelling van vandaag over het op zijn plaats leggen van elk stukje van de puzzel. Ze tikte mentaal elke beweging af terwijl ze verder ging.

“Na elke oefening zei ik OK – klaar! Ik concentreerde me vandaag op het foutloos doen van alle oefeningen en natuurlijk is piaffe/passage altijd zijn hoogtepunt, hij doet het met zo’n gemak. Het belangrijkste was dat ik zo blij was dat ik de hele tijd zijn focus had tijdens de test, dus ik had meer vertrouwen dat hij het echt nog een keer wilde doen!

Dinja van Liere (NED)

Scholtens en Desperado, winnaars in Mechelen toen het voor het laatst werd gehouden in 2019, wurmden zich voor Fry toen ze 83.865 plaatsten voor de tweede plaats toen ze als derde laatste te gaan. Ze was blij met haar resultaat. Over Desperado gesproken, zei ze: “Hij deed het geweldig vandaag! Ik hield van de sfeer hier in de arena en ik denk dat mijn paard dat ook deed. Ik ben erg blij met hem. Vorig jaar heeft hij niet al te veel shows gedaan, dus ik ben erg blij!”

READ  Dutch Wonderland organiseert op 26 november 'World's Biggest Ugly Holiday Sweater Party'

Genieten

Ondertussen geniet de als derde geplaatste Fry van het hele FEI Dressage World Cup™ 2022/2023 seizoen. Ze leverde een verbluffende prestatie om de vorige West-Europese competitiewedstrijd in Londen (GBR) te winnen, samen met haar Wereldkampioenschap-ster, Glamourdale, en vandaag was ze heel blij met de prestatie van Everdale.

“Het voelde als een grote verbetering ten opzichte van gisteren. Hij houdt echt van zijn kür op muziek en ik denk dat dit een van zijn beste optredens was. Ik was erg blij hoe hij het deed in de arena, want soms kan het publiek zijn aandacht trekken. Er komt nog zoveel uit hem en ik kan nog zoveel verbeteren. 2023 wordt heel spannend!”, zei ze.

Van Liere vertelde wat Hermes heeft uitgespookt sinds hij deze zomer zo fel schitterde in Herning. De 10-jarige hengst had een pauze voordat hij in oktober deelnam aan Indoor Friesland (NED) en reisde vervolgens naar Lyon (FRA) voor de terugwedstrijd van de FEI Dressage World Cup™ 2022/2023 Western European League later die maand. Maar hij deed niet mee aan wedstrijden.

“Hij deed daar iets geks in de stal en op de eerste wedstrijddag was hij niet wedstrijdfit. Natuurlijk is hij een hengst en misschien is hij een beetje hengstachtig in de stal – ik weet niet wat hij die nacht heeft gedaan! Dus hebben we hem weer mee naar huis genomen. We hebben toen wat langer met hem gedaan om er zeker van te zijn dat hij gezond was en zich weer fit en fris voelde, dus hij had misschien nog een maand vakantie en dit is zijn eerste wedstrijd sindsdien”. Hij maakte zijn rentree vandaag winnend.

READ  Nederland wint weer in damestennis

Verheugd

Van Liere is verheugd dat ze twee Grand Prix-paarden heeft om te rijden en zegt dat de FEI Dressage World Cup™ Finale 2023 in Omaha (VS) volgend jaar april een doel voor haar is.

“Ik heb twee hele goede paarden om mee te strijden. Ik rijd Hot Chocolate in Basel (SUI) en Hermes in Amsterdam (NED) en dan in s’Hertogenbosch (NED) wordt het weer Hermes. We zullen zien, als hij zo fit is is het zeker een optie (voor Hermes), en de wereldbekerwedstrijden zijn de leukste wedstrijden om te rijden!”, stelde ze enthousiast vast.

Bazel zal de volgende etappe over twee weken organiseren, en met tot nu toe 31 punten is van Liere opgeklommen naar de twaalfde plaats in het klassement van de West-Europese competitie, dat nog steeds wordt aangevoerd door de Duitse Ingrid Klimke. De top negen gaan door naar de Finale en gezien de huidige vorm lijkt de winnaar van vandaag klaar om een ​​sterk bod uit te brengen op een van die felbegeerde kwalificatietickets.

Mis geen hoefslag…..

Kijk voor alle laatste informatie over de FEI Wereldbeker Dressuur seizoen 2022/2023 op de nieuwe Series Hub hier

Blijf op de hoogte van resultaten, artikelen, interviews, video’s en nog veel meer terwijl je de actie tot aan de finale volgt.

Resultaat