mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands bedrijf voor meteorologische halfgeleiderinstrumenten Nearfield haalt instrumenten op.5 17,5 miljoen: lees hier meer

Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van nanowetenschap en nanotechnologie (oa halfgeleiders, nano-elektronica, energie, life sciences, kwantumtechnologie) groeit de vraag naar kwantitatieve en experimentele oplossingen. In dit verband heeft het in Rotterdam gevestigde Hulpmiddelen in de buurt (NFI) is betrokken bij het brengen van haar metrologische oplossingen door middel van R&D-activiteiten.

Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige meetsystemen voor scanningsondes voor geavanceerde besturing van het productieproces van geïntegreerde schakelingen.

De toekomst van Hamburg: Top 10!

Hier zijn de tien beste internationale starters vermeld voor de Future Hamburg Award 2021

Hier zijn de tien beste internationale starters die binnenkort worden vermeld voor de 2021 Future Hamburg Awards-show

Nearfield Instruments werft fondsen

In recente ontwikkelingen kondigde Criterion aan dat het 0,5 17,5 miljoen had opgehaald als onderdeel van zijn Series B-rondefonds. Het opgebouwde kapitaal zag investeringen van de Nederlandse aanvalsinvesteerder Invest-NL, die 0,5 10,5 miljoen bijdroeg. De resterende M 7M werd geïnvesteerd door bestaande partnerinnovatiebedrijven.

Over Nearfield-tools

Het bedrijf is in januari 2016 opgericht als spin-off van TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) door Roland von Vleit en Hemat Sadejian. Het ontwikkelt en levert meetoplossingen voor procesbesturing die nauwkeurig 3D-nanostructuren kunnen meten, voornamelijk tijdens het fabricageproces van microchips.

Voorbeelden van microchips zijn geheugen- en logische processors voor laptops, smartphones en datacenters. Het is noodzakelijk om deze structuren te meten om goede chips te maken. Het bedrijf is actief in de halfgeleiderindustrie en heeft onder meer wereldwijde microchipfabrikanten tot haar klanten.

Opererend vanuit Nearfield Instruments Rotterdam (hoofdkantoor) en Eindhoven (hightech campus), telt het momenteel 103 medewerkers.

“Een betere wereld ontwerpen Atom by Atom”

Het is moeilijk om vooruitgang in de wereld van elektronica voor te stellen. Afhankelijk van de voortdurende vooruitgang van cloudcomputing, mobiele communicatie, big data, de namen van sommige, elektronica en de kerntechnologie ervan: interconnecting of in het kort – chips.

Geïntegreerde circuits (IC’s) zijn structuren die twee of meer circuitcomponenten (zoals transistors) met elkaar verbinden. Het ontwerp en de lay-out van onderlinge verbindingen in een IC zijn van cruciaal belang voor de juiste functionaliteit, efficiëntie, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en fabricagerendement.

Volgens Nearfield Instruments moeten IC-apparaten, om nieuwe functies te optimaliseren en de beschikbare schaalruimte optimaal te benutten, worden gecomprimeerd tot atomaire schaaldimensies met behulp van nieuwe, gevoelige materialen, terwijl ze tegelijkertijd worden ontworpen in volledige driedimensionale configuraties. Nearfield Instruments gelooft dat het precies dat doet.

Andere meettechnologieën (vaak gebaseerd op elektronen of licht (fotonen)) kunnen zeer kleine 3D-nanostructuren niet nauwkeurig of snel zonder vernietiging meten. Nearfield Instruments heeft echter een techniek ontwikkeld op basis van “scanning probe microscopie” (SPM), die het oppervlak met een nucleaire scherpe rand in drie dimensies scant.

Het bedrijf beweert dat het SPM heeft verbeterd en verfijnd om significante meetsnelheden te bereiken, en complexe 3D-structuren op het oppervlak (product ‘QUADRA’) en onder het oppervlak (product ‘Sonara’) schaalt.

Kapitaalgebruik

Middelen uit deze ronde zullen Nearfield Instruments in staat stellen de samenwerking met haar klanten te verbeteren. Bovendien zullen de inkomsten het bedrijf helpen verder op te schalen om nieuwe meettechnologieën te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden aan te nemen en zijn infrastructuur uit te breiden.

READ  Romano zegt dat Leeds Nederlandse vleugelspeler wil, hij is beschikbaar in januari

Over deze groei gesproken, zegt Hemat Sadejian, CEO van Nearfield Instruments: “Als snelgroeiend bedrijf zijn we enthousiast over deze toevoeging aan de Series B financiële ronde. We zullen ons team verder versterken met de beste high-tech vaardigheden en onze productiviteit verhogen. Aangezien niet-destructieve oppervlaktemetingen op nanoschaal plaatsvinden, kunnen Nearfield-tools snel worden ontwikkeld door ons tweede product voor oppervlaktemeting op de markt te brengen. ”

Kort over Nederlandse investeerders

Innovation Industries is een Nederlands VC-bedrijf dat zich richt op hightech-, medische technologie- en agrotechnologiebedrijven. Naast investeringen bieden innovatiebedrijven ook functionele en strategische ondersteuning aan haar portfoliobedrijven. Het bedrijf heeft meer dan $ 250 miljoen aan investeringen in beheer en investeert in alle fasen van groei en ontwikkeling.

Volgens Invest-NL is het een offensieve investeerder die bedrijven en projecten ondersteunt die Nederland duurzamer en innovatiever maken. Het bedrijf richt zich op CO2-neutrale en circulaire economie en innovatieve, snelgroeiende bedrijven (benchmarks). Invest-NL adviseert financiële en innovatieve ondernemers volgens het principe “Impact is het doel, het tij keren”. Het heeft altijd nauw samengewerkt met andere financiers en is een Nederlandse partner voor Europese beleggingsondernemingen. Bij Invest-NL werken 60 medewerkers vanuit het kantoor in Amsterdam.

Zuig je MVP?

Volgens deze expert kun je als volgt iets creëren dat niet bestaat …

Volgens deze expert kun je als volgt iets creëren dat niet bestaat … Minder weergeven