juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse F1 vertelt Grand Prix-fans om te draaien om naar de duinen te kijken |  Racenieuws

Nederlandse F1 vertelt Grand Prix-fans om te draaien om naar de duinen te kijken | Racenieuws

Amsterdam: Hoe krijg je meer dan 100.000 Nederlandse Formule 1-fans op een racebaan in de heuvels van een kuststad, zowel op als naast de weg? De organisatoren van de Nederlandse Grand Prix zeggen hen te vragen om te fietsen.
Gelegen in de heuvels 25 kilometer (15 mijl) ten westen van Amsterdam, is de Jantward Round prachtig, maar grote menigten zijn moeilijk te vinden, vooral zo groot als de eerste F1 Grand Prix sinds 1985 – gepland voor 5 september.
De organisatoren zeggen dat Johnward, een stad met meer dan 17.000 inwoners aan de Noordzeekust, forenzen heeft aangespoord om andere routes te kiezen, aangezien het bijna alle auto’s op de twee binnenlandse wegen zal weren op racedagen. “42% van de 110.000 toeschouwers die elke dag worden verwacht, zegt nu van plan te zijn een fiets of goedkope scooters te gebruiken”, zegt Grand Prix-organisator Rob Langenberg.
“Het afgelopen jaar is de spanning om met de fiets te komen toegenomen en heeft de coronacrisis de trein mogelijk minder aantrekkelijk gemaakt.”
Fietsers fietsen helemaal naar Jantword of rijden met de auto naar verschillende aangewezen parkeerplaatsen in de regio, vertrouwen vervolgens op fietsen of scooters of gebruiken een van de duizenden vooraf geboekte huurfietsen die worden aangeboden door raceorganisatoren, de laatste 10 tot 30 kilometer op de route, zei Langenberg.
Dit moet ervoor zorgen dat een golf van oranje geklede Max Verstappen-fans zich op fietspaden naar het strand verzamelt – als de besmetting met het coronavirus dat toelaat.
De race werd in mei vorig jaar stopgezet toen Nederland haar eerste epidemie bestreed. Jantward is van mening dat hoewel de vergrendelingsmaatregelen de afgelopen weken zijn versoepeld, social distance-operaties nog steeds maar een beperkt aantal fans toelaten.
“We zijn er klaar voor dat iedereen komt”, zei Langenberg. “We zullen zien of dit is toegestaan.”

READ  Nederlands museum zoekt familie Potters Bar oorlogsheld