juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse ziekenhuizen bestuderen boostershots voor ontvangers van Johnson Govt-19-vaccin vaccine

Nederlandse ziekenhuizen bestuderen boostershots voor ontvangers van Johnson Govt-19-vaccin vaccine

Vier onderwijsziekenhuizen in Nederland gaan onderzoeken of het effectief is om een ​​boostervaccinatie te geven aan degenen die het Johnson-vaccin van Johnson & Johnson hebben gekregen. Het doel van het onderzoek was na te gaan of Jab effectiever is in het nemen van een injectie wanneer het in twee doses wordt toegediend, of wanneer het wordt gebruikt in combinatie met vaccins van andere fabrikanten.

“Vanwege de circulatie van bepaalde soorten coronavirus is aanvullende vaccinatie nodig na het voltooien van een injectie van Johnson”, aldus het Erasmus Medisch Centrum. Voorlopig wordt verwacht dat het vaccin, ontwikkeld in Leiden, na een enkele injectie zijn volledige bescherming tegen Govt-19 zal bieden.

Naast het Erasmus MC zullen ook Amsterdam UMC, Leiden UMC en UMC Groningen deelnemen aan het onderzoek. Aan het onderzoek zal een groot aantal medewerkers van vier ziekenhuizen deelnemen. Sommigen van hen zullen het Johnson-vaccin krijgen als hun booster-injectie, terwijl anderen vaccins zullen krijgen van Pfizer / Bioendech of Moderna.

De eerste resultaten van het onderzoek worden in oktober verwacht. “Onderzoekers onderzoeken vooral of de additieven veilig zijn en zorgen voor een goed immuunsysteem. Ook gaan ze onderzoek doen naar de afweerreactie tegen verschillende soorten coronavirus, omdat het combineren van vaccins kan leiden tot een bredere afweerreactie”, aldus het Erasmus MC.

Er lopen momenteel in verschillende landen verschillende onderzoeken naar de integratie van Govt-19 jabs. “Door vaccins te mengen, kunnen vaccinatiecampagnes flexibeler worden, kan het vaccinatieproces worden versneld en kan de impact van leveringsproblemen worden geminimaliseerd”, zegt dr. Hugo van der Qui, hoofd apotheek van het Erasmus MC.

READ  Dutch Brothers kondigt nieuwe locatie in Californië aan

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong benaderde in mei de Nederlandse Gezondheidsraad om te kijken of verschillende Govt-19-vaccins veilig gecombineerd konden worden. Het advies van de adviesraad hierover wordt eind mei verwacht.

De Gezondheidsraad zegt nog bezig te zijn met het consult, maar kan niet zeggen wanneer het precies uitkomt. Ze legden uit dat ze er heel weinig informatie over hadden en wachtten op de resultaten van verschillende onderzoeken, waaronder een groot onderzoek in het VK.