december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Nederlandse’ Wright, geamputeerde op missie om anderen te helpen | Nieuws, Sport, Banen

Ingezonden foto Nadat hij zijn linkeronderbeen aan diabetes had verloren en geen lokale steungroep voor amputaties had gevonden, heeft Clarence “Dutch” Wright het tot zijn missie gemaakt om er een te beginnen.

OOST LIVERPOOL — “Nederlands” Wright heeft veel mensen in moeilijkheden geholpen in de jaren dat hij als chauffeur van een noodsleepwagen voor het East Liverpool AAA-kantoor werkte.

Nu wil hij mensen zoals hij helpen die zich moeten aanpassen aan het leven na een amputatie.

“De reden dat ik besloot dit te doen, was omdat ik, toen ik mijn been eraf had, geen idee had bij wie ik me moest wenden,” zei Wright.

Hij verloor in februari 2021 zijn linkeronderbeen aan complicaties van diabetes.

Omdat hij geen lokale ondersteuningsgroep voor geamputeerden vond, besloot hij er een te beginnen, die hij Amputees of Columbiana County noemde. Elke derde woensdag van de maand om 13.00 uur zet hij een tafel met lectuur in de First United Methodist Church en nodigt hij alle geamputeerden of familieleden uit de Tri-State Area uit om langs te komen. First Methodist, gevestigd in Fifth and Jackson, sponsort de groep. De sponsoring van de kerk omvat het plannen van bewustmakingsevenementen op zondag.

Wright zette zijn informatietafel voor geamputeerden op tijdens de recente ELHS All-Class Reunion. “Ik heb kaarten laten drukken en T-shirts laten maken. Ik heb me overal gevestigd bij de Moose, Elks,’ hij zei.

Hij nodigt iedereen uit om hem te bellen op 330-303-9518 om informatie te vragen of gewoon om te praten. Het grote aantal boekjes over een verscheidenheid aan amputatieonderwerpen die hij gratis aan iedereen aanbiedt, werd geleverd door de Amputee Coalition, een nationale non-profitorganisatie in Washington, DC.

READ  Nederlandse verslaggever Sjoerd den Daas gegrepen door Chinese bewaker tijdens openingsceremonie Olympische Winterspelen

Hij zei dat een bijzonder nuttig boekje de titel heeft: “Eerste stappen.”

“Dat was het eerste boek dat ze me stuurden,” hij zei. “Ik wou dat ik het had gehad na mijn eigen amputatie.”

Wrights voornaam is Clarence, wat een verrassing zal zijn voor veel lokale mensen die hem kennen als “Nederlands” door zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de East Liverpool Jaycees en andere organisaties. Naast zijn baan bij AAA was hij 25 jaar werkzaam bij National Church Supply en ging hij met pensioen bij dat bedrijf.

Zijn linkerbeen werd onder de knie geamputeerd in het East Liverpool City Hospital vanwege problemen met de bloedsomloop door type II diabetes, een veelvoorkomende oorzaak van amputaties. Hij heeft een familiegeschiedenis van diabetes en vecht er al 20 jaar tegen.

“Het haalt je in”, hij zei. “Het deed het met mij.”

De vrouw van Wright, Hilary, kreeg in 2020 een beroerte, waardoor het paar tijdens haar herstel naar een woning met één verdieping verhuisde die rolstoeltoegankelijk was, zonder te verwachten dat hij het ook snel nodig zou hebben.

Leren lopen met een kunstmatig onderbeen, hoe u in en uit stoelen en bed moet stappen en hoe u de pijn en zwelling kunt beheersen terwijl zijn been geneest, behoren tot de uitdagingen waarmee hij en andere geamputeerden worden geconfronteerd. Nu voelt hij zich goed, rijdt weer en traint drie keer per week in de YMCA in het centrum van East Liverpool.

Hij prijst de chirurgen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en prothesemakers voor hun goede diensten, maar hij zou willen dat hij een lokale steungroep had waar hij terecht kon met dagelijkse problemen.

READ  Uitslag WK Para Dressuur: Nederland wint teamgoud

Actief blijven en een positieve houding behouden is een sleutel, zei hij, en van dienst zijn aan anderen is zeker een manier om dat te doen. Hij hoopt dat het ontmoeten en praten met andere geamputeerden net zo nuttig voor hen is als voor hem, en dat een steungroep meer grip kan krijgen.


Het laatste nieuws van vandaag en meer in je inbox