juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse dominantie op Olympic Speed ​​Skating Oval komt in gevaar

Nederlandse dominantie op Olympic Speed ​​Skating Oval komt in gevaar

Plaats op het podium bij andere landen dan Nederland bij de Speed ​​Skating Oval in Peking.

Nederlanders domineren over het algemeen hun nationale sport – ze wonnen vier jaar geleden in totaal zeven gouden en 16 medailles – maar deze keer zijn de medailles nog steeds gelijk verdeeld. Ook China, Japan, Canada, het Russisch Olympisch Comité, de Verenigde Staten en Italië doen mee.

De 1.000 meter sprint bij de mannen lijkt toe te behoren aan de Nederlanders, waarbij Thomas Kroll en titelverdediger Celt Nouis strijden om het goud.

Maar als buitenlandse fans niet in de zalen mochten, zouden Nederlandse fans gekleed in applaus en oranje niet gezien worden. De Nederlandse pepband van het spel, ClintJe Bills, die een traditie heeft van het creëren van een banketsfeer op de Olympic Oval, zal hetzelfde doen.

Japan heeft medaillewinnaars in de heren- en damesdivisies, waaronder snelle bowlers Wattaru Morishike en Tatsuya Shinhama en 500 dameskampioen Nao Kodaira en drievoudig medaillewinnaar Miho Takagi.

Het pompen, de opzet en de strategie van de massastart-up keert terug na de introductie vier jaar geleden. 16 schaatsen tot 24 schaatsers, tussensprints gooien. Schaatsers uit dezelfde landen werken soms samen om de concurrentie te breken.

Het schaatsen begint op 5 februari bij het IJslint met 3.000 meter voor vrouwen. Het is het enige nieuw gebouwde stadion in het Olympisch Park op het voormalige boog- en hockeyterrein dat tijdens de Spelen van 2008 werd gebruikt. Behoorlijk bekend als de National Speed ​​Skating Oval, stromen 22 lintachtige lichtstrengen aan de buitenkant. Na de wedstrijd is het open voor het publiek.

READ  April was de natste Nederlandse april in bijna 100 jaar

Amerikaanse kansen

De meest succesvolle Amerikaanse Olympische Winterspelen hebben sinds 2010 slechts één medaille gewonnen. Maar Amerikanen in Peking zullen er waarschijnlijk een paar eisen. Erin Jackson won een soortgelijke dreiging op de 500 meter en Brittany Bow op de 1.000. Ze kan het podium bouwen op 1.500. Geen enkele Amerikaanse vrouw heeft sinds 2002 een persoonlijke medaille gewonnen. Bij de mannen leidden gouden medaillewinnaar Joey Mantia met 1.500 punten en zijn aanwezigheid op hoog niveau de Verenigde Staten bij het zoeken naar teams. Jackson, Bowe en Mandia zijn voormalige inline skaters uit Okala, Florida. Jackson gleed uit in de Amerikaanse proeven en slaagde er niet in het team in de 500 te halen, maar Bow gaf zijn Olympische ligplaats op het evenement op, zodat Jackson kon deelnemen aan zijn tweede Olympische Spelen.

tiener sensatie

Houd Jordan Stoles in de gaten. De Wisconsin-schaatser is de jongste Olympische schaatser in de Verenigde Staten, samen met Eric Hayden en Emery Lehmann, die 17 jaar oud waren in hun eerste races. Stoles won de Tests 500 en 1.000 om zijn plaats veilig te stellen. Viervoudig Olympisch medaillewinnaar Shane Davis coachte de Stols toen hij 14 jaar oud was. “Hij gaf me veel advies om te ontspannen en me op techniek te concentreren”, zei Stoles. “Alle fouten die ik heb gemaakt, heeft hij eerder gemaakt.”

Nog steeds schaatsen

Met haar 49 jaar is de Duitse Claudia Bechstein de oudste vrouw die deelneemt aan de Olympische Winterspelen en de tweede – en enige vrouw – die deelneemt aan acht evenementen. Ze kwalificeerde zich bij de massastart. Zijn carrière omvat negen Olympische medailles en een dopingverbod van twee jaar, waar hij nog steeds voor vecht op het veld. Bechstein gaat samen met de Japanse schansspringer Noriyaki slager meer wintersporten beoefenen.

READ  In Nederland gebouwd schip haalt afval op in Can Tho River

Heel lang SVEN

Sven Kramer van Nederland slides in zijn vijfde en laatste wedstrijd. De 35-jarige is een negenvoudig Olympisch medaillewinnaar en regerend kampioen in 5k, de enige mannelijke schaatser die hetzelfde evenement drie keer heeft gewonnen.

Hollywood-link

De Italiaanse Francesca Lolobrigida keert terug voor haar derde Olympische Spelen. Zijn beste resultaat kwam vier jaar geleden, met een zevende plaats bij de massastart, waar hij nu op de tweede plaats van de wereld staat. Ze is de schoondochter van de 94-jarige actrice Gina Lolopricita, die in de jaren vijftig en zestig een internationale ster werd.

____

Meer AP Olympische Winterspelen: https://apnews.com/hub/winter-olympics en https://twitter.com/AP_Sports