april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dijema neemt Dutch Flare mee naar Hartland meisjesbasketbal

Henderson, Nep. (KSNB) – Celesta Djemo wist één ding zeker toen ze besloot deel te nemen aan het deviezenprogramma en vanuit Nederland naar de Verenigde Staten te komen.

“Ik zei tegen hen: ‘Ik wil niet naar Nebraska omdat mijn broer daar is'”, vertelde Djemo aan Local4Sports. “Ik wilde mijn eigen staat.”

Ze belandde toch in Henderson, Nebraska.

Desalniettemin, hoewel ze aanvankelijk meer vrijheid wilde, overtrof haar aankomst in de kleine stad in het centrum van Nebraskan haar verwachtingen.

‘Ik vind het hier leuk,’ zei Djemo. “Veel mensen hebben altijd naar een grotere school willen gaan omdat het meer een Amerikaanse droom is, maar voor mij was een kleinere school absoluut beter.”

Djemo komt uit het plaatsje Shaken in Nederland, met ruim 46.000 inwoners. Henderson is een stad met minder dan 1.000 inwoners. Hij nam de mentaliteit van een kleine stad aan en ging aan de slag met de sport waar hij het meest van hield: basketbal.

Hij sloot zich aan bij het Huskies-team en heeft sindsdien naam gemaakt.

Hartland-vrouwenbasketbalcoach Greg Weir Hussein zei: “Ze heeft meer talent dan enige andere forexstudent die ik ooit heb gecoacht.

Huskies’ senior pionier Cynthia Cerveni voegde toe: “Ik zei: ‘Wauw, ze is beter dan ik had verwacht.’ Ik denk dat hij een geweldige aanvulling is op ons team.

Met Djemo’s broer Nebraska die Wesleyan bijwoont, biedt het de mogelijkheid om in een uur de Amerikaanse manier van leven met het vangnet te ervaren. Een kans dat ze zei dat ze nergens zaken mee zou doen.

READ  Onervarenheid Nederlands elftal grootste uitdaging in aanloop naar WK: Coach Delmee

“Het is een levenslange ervaring en het is geweldig om het met je broer te delen,” zei Djemo.

Copyright 2022 KSNB. Alle rechten voorbehouden.