mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple heeft overeenstemming bereikt met de Nederlandse Monitoring Autoriteit over betaalmogelijkheden in Nederland

Amsterdam: Apple Corps zei zaterdag dat het ontwikkelaars van dating-apps in Nederland in staat zou stellen om niet-Apple-betalingsopties aan te bieden aan haar gebruikers door hen te bevelen dit voor 15 januari te doen of een boete te krijgen.

Land Autoriteit Consument en Markt december. De beslissing, die op de 24e werd gepubliceerd, stelde vast dat Apple zijn marktpositie had misbruikt, wat ontwikkelaars van datingapps, waaronder Tinder-eigenaar Match Group Inc., ertoe aanzette om uitsluitend het in-app-betalingssysteem van Apple te gebruiken.

Het feit dat de praktijkontwikkelaars van Apple zijn systeem moeten gebruiken en 15-30% commissie moeten betalen voor digitale aankopen, wordt beoordeeld door regelgevers en wetgevers over de hele wereld, maar de Nederlandse uitspraak is alleen van toepassing op Nederland en alleen op datingapplicaties.

In een bericht op de ontwikkelaarsblog van zaterdag zei Apple dat het zich zou houden aan het besluit en “twee optionele nieuwe rechten exclusief voor dating-apps in de Nederlandse App Store zou lanceren die gebruikers extra betalingsverwerkingsopties bieden.”

De ontwikkelaars merkten echter op dat Apple het gebruik van niet-Apple-apparaten niet vereist en waarschuwden dat het niet kon helpen bij de beveiliging of terugbetalingen die buiten zijn systemen plaatsvinden, omdat het “er niet direct van op de hoogte is”.

Apple gaat in beroep tegen Nederlandse beslissing

Ontdek verhalen van uw interesse


Blijf op de hoogte voor belangrijk technologie- en startup-nieuws. Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief voor het laatste en verplichte technische nieuws, dat direct in uw inbox wordt afgeleverd.
READ  Nederlanders bevriezen € 392 miljoen Russische tegoeden