juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Voice-coach beschuldigd van seksueel misbruik van Ali B

The Telegraph meldt dat er een officiële klacht is ingediend tegen The Voice-coach Ali B wegens seksueel wangedrag. RTL maakte zaterdag bekend The Voice of Holland op te schorten totdat beschuldigingen van seksuele intimidatie en machtsmisbruik tegen leden van de tv-show volledig zijn onderzocht.

De incidenten kwamen aan het licht nadat Tim Hoffman, producent van het BNNVARA-programma BOOS, onderzoek deed naar beschuldigingen van seksueel misbruik en machtsmisbruik op talentenjachtshows.

In een interview met De Telegraaf zei Ali B onschuldig te zijn. ‘Ik weet honderd procent zeker dat ik onschuldig ben. De beschuldiging is lang geleden gebeurd en het is niet waar.’

In reactie op de klacht op Instagram zei het management van Ali P: “Veel dingen zijn niet duidelijk, maar één ding is zeker: Ali heeft zijn positie nooit misbruikt en seksueel wangedrag nooit blootgelegd.”

Ali Pi’s collega en bandleider Geron Riedberg gaf eerder zaterdag toe dat beschuldigingen van seksuele intimidatie waar waren. Sindsdien heeft hij ontslag genomen bij The Voice. Riedberg zei dat hij dacht dat seksuele relaties “wederzijds en gelijk” waren, maar realiseerde zich nu dat de betrokken vrouwen “verschillende ervaringen” kunnen hebben gehad.

Vorig jaar diende een vrouw een klacht in tegen The Voice-coach Marco Borsado, die beweerde dat de Nederlandse zangeres haar al vanaf haar 15e zou misbruiken.

De BNNVARA-show BOOS, die seksuele en beledigende claims op The Voice beschrijft, wordt donderdag uitgezonden.

READ  Dutch Fork's Green en Danley spelen in 88e editie van Shrine Bowl