mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse woordenboek meldt dat toekomstige versies gender zullen bevatten

In lijn met de veranderende wereld en de groeiende prevalentie van genderneutrale termen, heeft ’s werelds toonaangevende Nederlandse woordenboek aangekondigd dat alleen toekomstige edities zullen verschijnen. ik ben Man en v Vrouwelijk, maar genderneutraal X. Voor woorden die worden gebruikt om naar mensen te verwijzen.

De populariteit van genderneutrale termen neemt toe

De Dickey Van Dale Dictionary – genoemd naar de jaarlijkse peiling – heeft aangekondigd dat toekomstige versies genderneutraal zullen worden. Deze verandering komt te midden van discussies over de toekomst van taal en hoe het genderneutrale woorden kan omzetten in een standaard.

In de toekomst zullen toekomstige edities van DK Van Dale te zien zijn ik ben, v, En X. Aan iedereen “Van“Woorden die verwijzen naar een persoon – bijvoorbeeld Minister (“Minister”) of Voetballer (“Voetballer”). Dit betekent dat deze woorden niet langer mannelijk of vrouwelijk zijn. In totaal geldt de wijziging voor bijna 15.000 Nederlandse woorden.

Van Dale zegt dat de Nederlandse taal evolueert

In een verklaring op de website zei Dickey Van Dale dat de verhuizing “het resultaat was van veranderende perspectieven in de gemeenschap”. “Opkomende groepen mensen verwijzen niet naar een bepaald geslacht met professionele en andere persoonlijke namen, en gebruiken genderspecifieke opties in het dagelijkse taalgebruik.”

Hoewel dit voor Nederlandstaligen een significante verandering kan betekenen, blijven duizenden woorden gendered in Dickey Van Dale: “[For] Woorden die biologische seks duidelijk definiĆ«ren… er verandert niets.” Vader (“Vader”) of Vuilnisman (“Vuilnisman”).

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

READ  Nederlandse Royals ontmoeten elkaar op de 2e dag van Merkels staatsbezoek | Nieuws | DW