april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse coach Louis van Gaal gediagnosticeerd met prostaatkanker

Bondscoach Louis van Gaal maakte zondag bekend dat bij hem prostaatkanker is vastgesteld, maar dat hij over zeven maanden nog steeds van plan is zijn team te leiden op het WK in Qatar.

De spelers “weten het niet”, vertelde de 70-jarige aan RTL televisieeraan toevoegend dat hij al 25 bestralingen heeft ondergaan, ook ’s avonds tijdens trainingskampen met het Nederlands elftal.

De spelers “denken dat ik gezond ben, maar dat is niet zo”, zei Van Gaal, die vorig jaar met de behandeling begon na zijn diagnose in 2020.

“Het maakt deel uit van mijn leven”, voegde hij eraan toe in een interview ter gelegenheid van de aanstaande release van een film over zijn leven, getiteld LOUIS.

“Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven, ziekte en dood, ik ben waarschijnlijk rijker geworden als persoon door al die ervaringen.”

Van Gaal, in zijn derde termijn als hoofdcoach van het Nederlands elftal, leidde vorige maand tot controverse toen hij de beslissing om het WK in Qatar te houden “belachelijk” beschreef en de FIFA ervan beschuldigde uitsluitend te zijn gemotiveerd door “geld en commerciële belangen”. .

Vorige week werd bekend dat Van Gaal positief had getest op Covid.

In 2021 brak de voormalige baas van Barcelona en Manchester United zijn heup toen hij van zijn fiets viel.

Nederland is geplaatst in Groep A met gastheren Qatar, Ecuador en Senegal bij de loting van vrijdag voor het WK 2022 in Doha.

Van Gaals voormalige club Manchester United, die hij van 2014-2016 coachte, behoorde tot degenen die de veteraan een spoedig herstel wensten.

READ  Australië, bevestigt Nederlandse 2 gevallen; Israël verbiedt alle buitenlanders

“Iedereen bij Manchester United staat volledig achter onze voormalige manager, Louis van Gaal, in zijn strijd tegen kanker. Ik stuur je kracht en moed, Louis”, twitterden de Engelse giganten.

Voormalig Engeland-spits Gary Lineker twitterde: “De beste wensen en hoop op een volledig herstel naar Louis Van Gaal, die vanavond op de Nederlandse televisie aankondigde dat hij strijdt tegen prostaatkanker.”

Van Gaal keerde terug naar het Nederlands elftal na het ontslag van Frank de Boer in de nasleep van de sombere laatste-16 exit van het land van Euro 2020.

De no-nonsense Van Gaal leidde Oranje tussen 2000-2002 en 2012-2014, toen ze derde werden op het WK in Brazilië.

“Het Nederlandse voetbal heeft me altijd nauw aan het hart gelegen en bondscoaching is in mijn ogen een sleutelpositie voor de verdere ontwikkeling van ons voetbal. Bovendien beschouw ik het als een eer om het Nederlands elftal te mogen coachen”, zei Van Gaal ten tijde van zijn terugkeer.

Tijdens Van Gaals eerste periode als manager slaagde Oranje er niet in zich te kwalificeren voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Daarna ging hij coachen bij Manchester United, maar werd twee dagen na het winnen van de FA Cup in 2016 zonder pardon door de club ontslagen.

Van Gaal zei destijds dat het winnen van de FA Cup met de Rode Duivels “de grootste prestatie uit mijn carrière” was.

De vaak onbezonnen en openhartige Van Gaal had in januari 2017 zijn “pensioen” aangekondigd.

Bij Barcelona won hij van 1997-2000 twee La Liga-titels. Hij keerde in 2002 terug naar de Spaanse giganten, maar een mislukt verblijf zorgde ervoor dat hij het jaar daarop vroeg stopte.

READ  Octopus tekent Nederlandse deal terwijl het zijn tentakels over Europa uitrekt

Van 2009-2011 was hij ook de baas bij Bayern München.

“We gaan in de meeste gevallen niet dood aan prostaatkanker. Meestal zijn dit onderliggende ziekten die dodelijk kunnen zijn bij deze vorm van kanker”, zegt Van Gaal.

Bekijk hier de nieuwste DH-video’s: