juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Betrokken Nederlandse voetballers bezaten aandelen in illegale goksite: rapport

Meerdere Eredivisie-voetballers waren betrokken bij de illegale goksite Edobet, die inmiddels ter ziele is, meldt het AD. Sparta Rotterdam-spelers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers hadden aandelen in het bedrijf. En AZ-speler en Oranje-international Jordy Clasie maakte 30.000 euro over op een Edobet-rekening, schreef de krant op basis van koopcontracten en banktransacties.

Vorig jaar hebben de autoriteiten Edobet in verband gebracht met een criminele organisatie die zou worden gerund door Piet S. uit Den Haag. S. wordt verdacht van grootschalige drugshandel. Volgens de autoriteiten heeft zijn zoon Freddy S. het gokbedrijf in 2017 opgericht.

Volgens het AD hebben Beugelsdijk en Meijers respectievelijk 1 en 2 procent van de aandelen van Edobet gekocht. Beugelsdijk stemde ermee in dat zijn aandeel na zijn professionele voetbalcarrière zou worden uitgekeerd. De goksite bood ook aandelen aan andere voetballers aan, schreef de krant. Zo kreeg Ricardo Kishna van ADO DEN Haag een aandelencontract van 50.000 euro aangeboden dat hij uiteindelijk niet tekende.

Volgens de NOS kunnen Beugelsdijk en Meijers forse boetes krijgen van de FIFA als ze daadwerkelijk aandelen in de illegale goksite zouden bezitten. Ook lopen ze het risico jarenlang uitgesloten te worden van het voetbal. De KNVB wilde geen commentaar geven aan de NOS, maar bewaart alleen dat ze “in theorie” onderzoekt of er FIFA-regels zijn overtreden.

Sparta Rotterdam vertelde de omroep dat Beugelsdijk en Burgemeesters op het moment van de investeringen niet in dienst waren van Sparta. “Beide spelers gaven aan dat de geïnvesteerde bedragen slechts bedoeld waren als tijdelijke investering na hun actieve voetbalcarrière”, aldus een woordvoerder van de club. “Ze hebben ook allebei verklaard dat ze momenteel geen aandeelhouder zijn in het inmiddels ter ziele gegane bedrijf.”

READ  D Nederlandse partners met Canadese eierboeren brengen certificering van eierkwaliteit naar restaurants in West-Canada