juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ED neemt Rs 32 crore resort in Nederland, Punjab, in beslag in witwaszaak

ED neemt Rs 32 crore resort in Nederland, Punjab, in beslag in witwaszaak

De Directie Handhaving (ED) heeft op verzoek van de Nederlandse regering beslag gelegd op een luxe resort in Punjab ter waarde van Rs 32,57 crore dat eigendom is van een Nederlander op verzoek van de Nederlandse overheid in een witwaszaak.

Kabana Resort and Spa (foto) in Pawara, Punjab, eigendom van Shivlal Puppy, een Nederlander van Punjabi-afkomst, en zijn medewerkers zijn aangesloten bij de Wet ter voorkoming van witwassen van geld (PMLA).

De Directie Handhaving (ED) heeft op verzoek van de Nederlandse regering een luxe resort in Punjab ter waarde van Rs 32,57 crore in beslag genomen in een witwaszaak die is geregistreerd tegen een Nederlander.

Kabana Resort and Spa in het Pawara-gebied van Punjab is eigendom van Shivlal Puppy, een Nederlander van Punjabi-afkomst, en zijn medewerkers, die is aangesloten onder de Wet ter voorkoming van witwassen van geld (PMLA). Het resort is getuige geweest van vele bruiloften van beroemdheden en zakenmensen.

ED is op verzoek van de Nederlandse overheid een witwasonderzoek gestart tegen hawala-operator Shivlal Puppy en anderen.

“Uit het witwasonderzoek van ED is gebleken dat Shivlal Puppy in Nederland fraude en fraude heeft gepleegd op basis van fraude en vervalste documenten die zijn opgesteld met zijn Indiase medewerkers. Kleding van de kledingzaak”, aldus functionarissen.

De opbrengsten van de misdaad die door Shivlal Puppy is gepleegd, zijn naar verluidt verduisterd door Pakistaanse individuen uit Dubai die het geld hebben overgemaakt naar de NRE-rekeningen (niet-residentiële ruimte) van Shivlal Puppy en zijn familieleden in Bakwara.

Volgens functionarissen werd de opbrengst van de misdaad geïnvesteerd in de ontwikkeling en bouw van het Kabana Resort & Spa, dat zich over meerdere hectaren uitstrekt en een populaire locatie is voor luxe bruiloften en zakelijke evenementen.

READ  Nederlandse christen-democraten dagen Eerste Kamer Europees Parlement uit

Het resort wordt beheerd door Shivlal Bobby’s neven Anil Kumar Soda en Manoj Kumar Soda.

Shivlal Puppy werd op 17 juli gearresteerd door de ED terwijl hij het land probeerde te ontvluchten naar Parijs.

Shivlal Puppy, Anil Kumar Soda, Manoj Kumar Soda, Mukesh Sharma, Mayfair Resorts Pvt.

Lees meer | De in India geboren Nederlander die de Nederlandse regering bedroog, werd gearresteerd door de ED

Klik hier voor volledige berichtgeving over de Corona Virus-infectie van IndiaToday.in.