januari 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Scouting de volgende WK-vijand van de USMNT: zijn de Nederlanders kwetsbaar?

DOHA, Qatar — De Verenigde Staten staat voor een strenge test wanneer het de Nederland op zaterdag (10 uur ET, FOX en de FOX Sports-app) in de achtste finales op het WK 2022. Maar hoewel de VS als underdog aan de wedstrijd deelnemen, is het niet onmogelijk om de oppositie tegen het achtste team van de FIFA weg te werken.

De eerste ronde van het toernooi suggereerde dat de Nederlanders, ondanks al hun diepgang, enkele tekortkomingen hebben die de ploeg van Gregg Berhalter kan uitbuiten. Laten we erin duiken.

Kunnen Josh Sargent, Yunus Musah de vonk vs. Nederlands?

Kunnen Josh Sargent, Yunus Musah de vonk vs.  Nederlands?

Alexi Lalas en David Mosse overleggen of Josh Sargent en Yunus Musah zaterdag het verschil kunnen maken voor de Amerikanen.

Hoe Nederland hier is gekomen

Het team van Louis van Gaal eindigde als eerste in Groep A. Net als de VS gingen de Nederlanders ongeslagen door de eerste ronde, zij het met twee overwinningen op die van de Amerikanen.

Hoogtepunten Nederland-Qatar

Hoogtepunten Nederland-Qatar

Nederland verzekerde zich van de eerste plaats in Groep A door een overwinning op gastland Qatar.

De Oranje opende zijn verblijf in Qatar met een overtuigende 2-0 overwinning op Senegal en sloot het af met een nieuwe overwinning met dezelfde score op de gastheren Katar.

Tussendoor werd er met 1-1 gelijkgespeeld Ecuadordie werd geëlimineerd door de Ontembare leeuwen op dinsdag.

Naar voren Cody Gakpo scoorde in elk spel voor de Nederlanders. Door de drie doelpunten van Gakpo staat hij bovenaan de Gouden Schoen-race met die van Frankrijk Kylian Mbappé, Engeland Marcus Rashford en die van Ecuador Enner Valencia.

Waar de VS op moeten letten

Nederland is een elitevijand; de drievoudig WK-finalist wordt algemeen beschouwd als het beste land dat ooit alles heeft gewonnen.

READ  Tottenham's Conference League KO ziet frameclubs onder de UEFA-ranglijst zakken op een groter zaaibereik dan de Franse en Nederlandse reuzen.

De Nederlanders hebben een van de beste centrale verdedigers ter wereld op het gebied van captain/man mountain Vergilius van Dijk en een van de beste middenvelders in tweerichtingsspelmaker Frenkie de Jong.

Van Gaal heeft veel talent in de rest van het veld – en op de bank.

Barcelona naar voren Memphis Depay, die 42 doelpunten maakte in 84 internationale optredens, begon slechts aan één van de drie wedstrijden in de eerste ronde. Hetzelfde geldt voor Bayern München verdediger Matthijs de Ligt. Die twee spelers zouden voor zowat elk ander team in Qatar starten.

Cody Gakpo scoort

Cody Gakpo scoort

De Nederlander Cody Gakpo is een van de gevaarlijkste doelpuntenmakers van het toernooi geweest.

Tegen deze zeer technische, ervaren ploeg zal de blauwdruk voor de VS vergelijkbaar zijn met die van Engeland. De mannen van Gregg Berhalter zullen de balbezitstrijd niet winnen (tenminste zolang het spel gelijk blijft), dus moeten ze hun jonge benen en atletisch vermogen gebruiken om de tijd en ruimte die ze de Nederlanders geven te beperken door lichamen op hen te krijgen zodra ze de bal ontvangen.

Dat geldt vooral tegen Gakpo, een vleugelspeler van 1,80 meter lang PSV Eindhoven die centraal speelt voor zijn nationale team en graag naar het middenveld zakt om zijn markers te verliezen.

Amerikaanse centrale verdedigers Tim Ream en (waarschijnlijk) Walker Zimmermann zal hulp nodig hebben van het uitstekende middenveldtrio van Tyler Adams, Weston McKennie en Yunus Moesah om te voorkomen dat u uit positie wordt getrokken.

Zwakke punten die de Amerikanen kunnen uitbuiten

De resultaten van de groepsfase van Nederland zijn enigszins misleidend. Senegal versloeg de Nederlanders in de opener en het leek erop dat het de overstuur zou kunnen oplossen totdat Gakpo de uiteindelijke winnaar scoorde met nog maar zes minuten te gaan in de tweede helft. Ecuador versloeg de ploeg van Van Gaal grondig na het vroege doelpunt van Gakpo – hun enige schot op doel – en had de pech niet alle drie de punten te pakken te krijgen.

READ  CR22 ~ Dutch Corp Mariniers komt aan wal in Noorwegen

Hoe goed Van Dijk ook is, de Liverpool de mens is niet zo ondoordringbaar als een paar jaar geleden voor club en land. Depay kwam in het toernooi met een blessure. Ze zijn ook groen in doel.

Christian Pulisic zou goed moeten zijn om te gaan

Christian Pulisic zou goed moeten zijn om te gaan

dr. Matt Provencher verbreekt de bekkencontusie van Christian Pulisic en zegt dat de Amerikaanse ster zaterdag klaar moet zijn.

Keeper eerste keus Maarten Stekelenburg is gekwetst, terwijl Van Gaal een andere oude veteraan wegliet, Jasper Cillessen, daarbij verwijzend naar een slechte vorm. De drie backstops die de selectie hebben gemaakt, hebben slechts 11 interlands tussen zich. Beginner Andries Knoppert had voor het WK nog nooit een interland gespeeld.

Nederlanders zijn ook altijd in staat om op een niveau te presteren dat ver onder de som der delen ligt: ​​net als de VS kwalificeerden ze zich vier jaar geleden niet voor het WK. Ze misten ook het EK 2016 nadat ze als derde eindigden in Brazilië 2014. Tot nu toe waren ze in Qatar niet overtuigend.

Potentiële X-factor voor de VS

Een van de belangrijkste Amerikaanse spelers, aanvallende rechtsback Sergiño Dest, kent dit Nederlands team door en door. Geboren uit een Nederlandse moeder en Amerikaanse vader en net buiten opgegroeid Amsterdamhij kwam door van Ajax beroemde jeugdsysteem voordat hij in 2019 doorbrak met de club. Dest, een voormalig jeugdinternational van de VS, bleef bij het Amerikaanse programma ondanks dat hij toen het hof had gemaakt-Oranje Trainer Ronald Koeman anno 2019.

Dest had de winnende assist ingeschakeld Christian Pulisic doelpunt tegen Iran op dinsdag dat deze ontmoeting met zijn geboorteland op gang bracht.

READ  Nederlandse overheid helpt Gujarat bij zoutteelt

“Ik ken bijna elke man daar”, zei Dest na de wedstrijd. “Ze willen door, maar we hebben dezelfde droom.”

Net als Dest is ook sportdirecteur Earnie Stewart van US Soccer een Nederlands-Amerikaan; Stewart vertegenwoordigde de Amerikanen op drie WK’s en scoorde het winnende doelpunt tegen Colombia in 1994.

Ondertussen begon Berhalter zijn spelerscarrière in Nederland. Dat zou de VS een uniek inzicht kunnen geven in de mentaliteit van hun tegenstander – een potentieel voordeel waar Nederland niet van zal genieten.

En na het bereiken van hun primaire doel om de groepsfase te overleven, zal het team van Berhalter aanzienlijk minder onder druk staan ​​dan hun meer gewaardeerde vijand.

‘We kunnen nu ontspannen,’ zei Dest. “Ik kan niet wachten om de volgende wedstrijd te spelen.”

Lees meer van de WK:

Topverhalen van FOX Sports:

Luister:

Doug McIntyre is een voetbalschrijver voor FOX Sports. Voordat hij in 2021 bij FOX Sports kwam, was hij stafschrijver bij ESPN en Yahoo Sports en heeft hij verslag gedaan van de nationale heren- en damesteams van de Verenigde Staten tijdens meerdere FIFA World Cups. Volg hem op Twitter @Door DougMcIntyre.


Haal meer uit FIFA World Cup 2022 Volg je favorieten voor informatie over games, nieuws en meer