juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nieuwe Slavenmuseum moet het Nederlandse koloniale verleden beslaan: Report

Het Nieuwe Slavenmuseum moet het Nederlandse koloniale verleden beslaan: Report

Monument voor slavernij in Osterpark, Amsterdam. Foto: Wikimedia Commons

Het Nationaal Trans-Atlantisch Slavenmuseum in en rond Amsterdam zou zich de komende jaren moeten richten op alle Nederlandse ex-koloniën, hebben de Raad voor Cultuur en het Amsterdam Art Forum aanbevolen.

De Verslag doen van, Het werd maandag overhandigd aan minister van Cultuur Ingrid von Engelshowen, die zei dat de plannen voor het museum zich in eerste instantie niet alleen moeten richten op de voormalige koloniën van Suriname en de Nederlandse Antillen, zoals oorspronkelijk bedoeld.

Het Oosten en andere delen van de wereld, zoals Zuid-Afrika en Indonesië, die deel uitmaakten van het Nederlandse koloniale rijk, moesten vanaf het begin worden opgenomen, zodat bezoekers het ‘complete verhaal van koloniale slavernij en haar wereldwijde impact’ konden zien, aldus de Raad. Zei in haar evaluatie van de plannen.

Urwin Vyent, directeur van NiNsee’s nationale slavernij- en erfgoedorganisatie, een van de bedrijven die opriepen tot de bouw van het museum, zei dat het niet tegen de toevoeging was, maar vreesde dat het tot vertragingen zou leiden.

Er zijn veel dingen onbekend over de Nederlandse slavernij in voormalig Nederlands-Indië, zei hij NNL

‘Er is meer onderzoek nodig en we moeten de dialoog aangaan met de Indonesische gemeenschap in Nederland. […] We willen dat dit museum snel wordt gebouwd, dus we willen geen vertragingen’, zei Wind.

Met een oppervlakte van ongeveer 7.000 m2 waren de raden het erover eens dat het museum “een belangrijk gebouw moet zijn voor elke Nederlander om kennis te maken met het tot nu toe onontdekte deel van hun geschiedenis en de implicaties daarvan vandaag”.

READ  Nederlandse onderwijsfunctionarissen zeggen dat de fraudebestrijdingssoftware van Proctorio studenten blootstelt aan hackers

Het kabinet Cortecker heeft van 2021 tot en met 2024 மில்லியன் 1 miljoen per jaar gereserveerd om het museum te upgraden. De gemeente Amsterdam zei in december een besluit te nemen over de hoofdlijnen van de projecten.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je niet voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.