april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse bijen werden getraind om COVID-19-infecties op te sporen

Bijen hebben een ongebruikelijk reukvermogen. Nederlandse wetenschappers besloten het te gebruiken en trainden het insect Monsters uit Beïnvloed door COVID-19 – ze hopen de wachttijd voor testresultaten met een paar seconden te verkorten. Het experiment was een samenwerking tussen Wageningen University & Research (WUR) en Nederlandse startende onderzoekers Insecten.

In het persbericht werd uitgelegd:

Bijen kunnen gevoeligheden detecteren van delen die gevoelig zijn voor een biljoen. Ze zien bijvoorbeeld een bloem een ​​paar kilometer verderop.

Getrainde bijen om hun tong uit te steken als ze een persoon ruiken die besmet is met COVID-19. De ziekte stimuleert, net als andere ziekten, het metabolisme in het lichaam van de getroffen persoon, waardoor de geur heel subtiel verandert. Deze detectiemethode is vergelijkbaar met hoe onderzoekers honden trainen om kanker op te sporen. Bijen kunnen geuren en vluchtige stoffen zoals honden leren herkennen, maar ze kunnen binnen enkele minuten worden aangeleerd.

Insect hoopt passende oplossingen te bieden bij de diagnose door het gedrag van het insect en zijn vermogen om zijn basale moleculaire biologie te gebruiken, te ontketenen. Het bedrijf noemt het nieuwe systeem “Peace”. Het zegt dat bijen binnen enkele minuten kunnen worden getraind om de geur te identificeren van monsters die zijn besmet met het virus SARS-CoV-2, dat COVID-19 uitzendt.

Wetenschappers van het Wildlife Research in WUR trainden bijen door ze monsters van de COVID-19-infectie te laten zien en ze vervolgens suikerwater cadeau te doen. Er is geen vergoeding voor bijen na het geven van een monster dat niet is geïnfecteerd. Ze combineren geur snel met beloning en steken spontaan hun tong uit om het op te vangen wanneer ze een besmet testmonster krijgen aangeboden. Ze waren in staat om het getroffen monster in een paar seconden te lokaliseren.

READ  Nederlandse moslims bespuugden, geslagen en gediscrimineerd bij islamofobe misdaden

Hoogleraar Virologie Wim van der Boyle, die aan het onderzoek meewerkte, legde uit:

We halen gewone bijen op bij de imker en plaatsen de bijen in de kanalen. Zodra we een positief monster geven, geven we ze ook suikerwater. Wat bijen doen, is hun slurf strekken om suikerwater te extraheren.

(Krediet: WUR)

De studie omvatte meer dan 150 monsters van bijenwas en COVID-19 van met SARS-CoV-2 geïnfecteerde maskers en mensen. Het experiment vond plaats in een overlevingslaboratorium van WUR. De resultaten lieten een laag aantal fout-negatieven en fout-positieven zien.

Het duurt meestal uren om de resultaten van de COVID-19-test te krijgen, maar de bij zal onmiddellijk reageren. De techniek is ook goedkoop, wat handig is voor landen met een tekort aan tests. Bijenteelt is een andere nieuwe optie om meer betaalbare en toegankelijke COVID-19-proeven te kweken.

Nu ontwikkelt het team een ​​machine die de training van bijen om te testen kan automatiseren. Ze hebben de prototypes voor het apparaat al voltooid.

Echter, Niet iedereen heeft geloof. Dirk de Graf, een professor aan de Universiteit van Agent in België, bestudeert de immuniteit van bijen, insecten en dieren en zei dat hij geen mechanisme ziet om de routinevormen van de COVID-19-test in de toekomst te veranderen.

hij zei:

Dit is een goed idee, maar ik experimenteer liever met het gebruik van klassieke detectoren dan met bijen hiervoor. Ik ben een grote bijenliefhebber, maar ik gebruik bijen voor andere doeleinden dan het diagnosticeren van COVID-19.

Hij zei dat er heel weinig bekend is over de effectiviteit van bizons. Maar hij zei ook dat hij klaar was voor het idee om het te gebruiken om een ​​infectie aan te geven wanneer PCR-tests niet beschikbaar waren.

READ  Van seksueel misbruik verdacht modellenbureau arriveert na Nederlandse uitlevering in Israël