december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zie hoe het Nederlandse collectief DRIFT verlichte drones gebruikt om de Sagrada Familia, het Colosseum en andere monumenten te ‘herbouwen’

Het Nederlandse kunstenaarsduo DRIFT is begonnen aan een nieuw project waarbij drone-technologie wordt gebruikt om zich voor te stellen hoe beroemde bezienswaardigheden eruit zouden zien als ze zouden worden voltooid of gerestaureerd.

Het eeuwenoude Colosseum in Rome en Gaudí’s Sagrada Familia in Barcelona behoren tot de levensgrote renderings die tot nu toe zijn voltooid door het collectief, dat wordt gevormd door Lonneke Gordijn en Ralph Nauta, die Studio Drift oprichtten.

“Toen de Notre Dame afbrandde, begonnen we te denken aan de wederopbouw met licht”, vertelde Nauta aan Artnet News over hoe het idee ontstond. “Om de wereld te laten zien hoe oude, verdwenen architectonische meesterwerken er in het verleden uit hebben gezien.”

Het Colosseum in Rome wordt compleet gemaakt door DRIFT met behulp van dronetechnologie. Foto met dank aan DRIFT.

“Deze menselijke prestaties, gebouwd over generaties met vergeten ambachten, verdienen alle aandacht die ze kunnen krijgen. Ze leren ons een geduld dat we als samenleving hard nodig hebben om te herontdekken”, zei hij.

“Om ze af te werken met licht benadrukt de potentiële positieve kracht van onze hi-tech ontwikkelingen in relatie tot de langzame maar mooie bouwmethoden uit het verleden.”

De afgelopen twee jaar heeft DRIFT samengewerkt met zijn team van 64 multidisciplinaire specialisten, waaronder die van Drone Stories en Nova Skystories, om geavanceerde software te ontwikkelen die een reeks indrukwekkende luchtsculpturen, installaties en uitvoeringen kan produceren die bedoeld zijn om van te genieten. in buiten- en openbare ruimtes.

DRIFT begon voor het eerst te werken met drones voor de performatieve kunstinstallatie Franchise Vrijheid (2017), die ging in première op Art Basel in Miami Beach voordat het internationaal reisde.

“De waarde van goede kunst voor mij is het vermogen om nieuwe manieren te ontwikkelen om jezelf uit te drukken”, zei Nauta, en merkte op hoe eerdere kunstenaars, zoals Rembrandt, hun eigen verf ontwikkelden.

Met behulp van dronetechnologie kan DRIFT mogelijke gebouwen visualiseren op stadsgezichten. Afbeelding met dank aan DRIFT.

Het project heeft geïnspireerd DRIFT om een ​​spin-off-onderneming te creëren naast zijn artistieke praktijk die architecten en andere creatievelingen zal helpen bij het verfijnen van concepten voor geplande gebouwen door hen weergaven te geven van hoe hun structuren eruit zouden kunnen zien.

“Een groot gebouw kan het landschap van een stad ingrijpend veranderen”, legt Nauta uit. “We kunnen helpen visualiseren hoe een nieuwe structuur een stadsbeeld kan verrijken. Het kan helpen om een ​​lokale gemeenschap te laten zien hoe hun stad eruit zal zien.”

READ  Nederlands ambassadepersoneel in Oekraïne verhuist naar Polen

Meer trending verhalen:

Het kostte acht jaar, een leger van ingenieurs en 1.600 pond kettingen om de diepgaande meditatie van kunstenaar Charles Gaines over Amerika tot leven te brengen. Nu is het hier

Mega-verzamelaar Ronald Perelman klaagt aan om $ 410 miljoen terug te krijgen voor kunst die hij ‘Oomph’ heeft verloren na een brand op zijn landgoed in Hamptons. Zijn verzekeringsmaatschappijen zeggen dat het er goed uitziet

Een 28-jarige die onverwachts een Dalí-ets won op een veiling voor $ 4.000, is viraal gegaan met haar treurige TikTok-video erover

Tom Hovey, de illustrator achter de verrukkelijke ‘Great British Bake Off’-tekeningen, over hoe de show zijn carrière heeft gekatapulteerd

‘S Werelds oudste kaart van de sterren, duizenden jaren verloren gegaan, is gevonden in de pagina’s van een middeleeuws perkament

Klik hier om onze nieuwste Artnet-veilingen te bekijken, nu live

Volgen Artnet-nieuws op Facebook:


Wil je de kunstwereld voorblijven? Abonneer u op onze nieuwsbrief om het laatste nieuws, eye-opening interviews en scherpe kritische opmerkingen te ontvangen die het gesprek vooruit helpen.