juni 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands parlement keurt motie goed om IRGC aan te wijzen als terroristische groepering

Het Nederlandse parlement heeft donderdag een motie aangenomen die er bij de regering op aandringt om het EU-verbod van de IRGC als een terroristische organisatie te steunen, gezien de repressie van demonstranten en de levering van drones aan Rusland.

De motie werd ingediend om de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) aan te wijzen als een terroristische groepering, zowel op nationaal als op Europees niveau.

Don Ceder, lid van het Huis van Afgevaardigden van Nederland, vertelde Iran International dat druk uitoefenen op het regime in Iran noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat het alle mensenrechten van het volk eerbiedigt.

“We hebben veel sancties voorgesteld op nationaal niveau, ook op Europees niveau, omdat we voelen dat we solidair zijn met het Iraanse volk”, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat Nederlandse parlementariërs de Iraanse regering oproepen om het mensenrechtenbeleid te handhaven en ervoor te zorgen dat mensen de vrijheid hebben om te demonstreren en geplande executies te stoppen.

“Ik heb een motie ingediend om de IRGC zelfs als een terroristische groepering te beschouwen. Dit is dus iets waar we het over hebben in het parlement om te zien of het een meerderheid krijgt. We pleiten echt voor sancties op nationaal niveau, maar ook op Europees niveau”, merkte hij op.

Eerder deze maand, de EU aangewezen 20 mensen en de Iraanse staatsmedia maakten melding van mensenrechtenschendingen, samen met acht mensen of entiteiten die drones naar Rusland stuurden.

READ  Buitenlandse uitgaven van Nederlandse reizigers hoger dan voor de pandemie