december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huizenprijzen stijgen in juli met 14,5% terwijl de markt blijft afkoelen

Foto: DutchNews.nlH

Huizenprijzen blijven tekenen van afkoeling vertonen als gevolg van inflatie en rentetarieven, maar de gemiddelde woning was in juli nog steeds 14,5% duurder dan een jaar geleden, blijkt uit de laatste cijfers.

De jaarlijkse stijging is gedaald van 16,6% in juni en 21% op het hoogtepunt in januari, met prijzen nu ongeveer 4% hoger dan aan het begin van het jaar. volgens het statistiekbureau CBS.

Het bureau zei ook dat huizen in waarde zijn verdubbeld sinds juni 2013, wat het einde betekende van een vijfjarige malaise die de prijzen met 20% verlaagde ten opzichte van hun vorige piek.

Mirjam Bani, analist van de ING-bank, vertelde BNR-radio dat hogere rentetarieven van invloed waren op het bedrag dat kopers konden betalen, samen met de stijgende kosten van energie en voedsel, wat het consumentenvertrouwen heeft gedrukt.

‘Ook de grote onzekerheden van dit moment spelen een rol, zoals de oorlog in Oekraïne. Dat kan betekenen dat mensen grote aankopen als een nieuw huis liever uitstellen.’

Ook het aantal vastgoedtransacties daalde met 13,8% op jaarbasis, waarmee de dalende trend die in mei 2021 begon, werd voortgezet. In de eerste zeven maanden van 2022 wisselden 107.722 woningen van eigenaar, 22,2% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

READ  Panama SeaPods, Nederlandse eco-huizen en VAE-eilanden — welkom in de wereld van drijvende huizen

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.