december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders bereiden zich voor op volgende ronde COVID-vaccinaties – EURACTIV.com

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers heeft de GGD en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevraagd zich voor te bereiden op een nieuwe boosterprik na de zomer.

Volgens de Nederlandse overheidheeft Ernst GGD en RIVM groen licht gegeven om aan het einde van de zomer zorgmedewerkers te werven en op te leiden voor de nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne.

De meer kwetsbare groepen zouden als eerste de COVID-19-vaccinatie krijgen, maar de regering plant ook een scenario waarin elke inwoner van 18 jaar en ouder de boostervaccinatie krijgt.

Het aantal positieve COVID-19-gevallen in Nederland is vorige week opgelopen tot 34.145, zo maakte het RIVM bekend.

“Momenteel zien we de besmettingen toenemen en houden we daarom nauwlettend in de gaten. Er is nu geen reden voor een extra vaccinatieronde, maar in de loop van het jaar lijkt dit waarschijnlijk. Daarom heb ik het RIVM en de GGD gevraagd om voorbereidingen te treffen zodat er indien nodig een snelle start kan worden gemaakt. Uit voorzorg’, aldus Ernst.

Het RIVM en GGD bereiden de vaccinatiecijfers en exacte doelgroepen voor voor de volgende vaccinatierondes. Vanwege personeelstekorten in de zorg vindt Ernst het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het werven en opleiden van personeel.

READ  Is de Zweedse Olympische schaatser, gouden medaillewinnaar en wereldrecordhouder een eikel?