december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Miljardair Alibaba-oprichter Jack Ma toert Nederlandse onderzoeksinstituten

De Chinese miljardair is grotendeels uit het zicht van het publiek geweest sinds hij vorig jaar in een toespraak publiekelijk kritiek uitte op het Chinese regelgevingssysteem.

Alibaba Group-oprichter Jack Ma toert Nederlandse onderzoeksinstituten om zijn interesse in landbouwtechnologie na te jagen, Hong Kong Newspaper Zuid-Chinese ochtendpost (SCMP) meldde dat hij degenen citeerde die bekend waren met zijn reis.

(Voor inzicht in opkomende thema’s op het kruispunt van technologie, business en beleid, abonneer u vandaag nog op onze cache in onze Technology Newsletter. Klik hier om u gratis te abonneren.)

De Chinese miljardair is grotendeels uit het zicht verdwenen sinds hij vorig jaar in een toespraak publiekelijk kritiek uitte op China’s regelgevingssysteem. Zijn imperium werd onmiddellijk onderworpen aan streng toezicht door regelgevers en de blockbuster-IPO van 37 miljard dollar van zijn fintech-dochter Ant Group werd opgeschort.

Mao, ooit China’s beroemdste en meest uitgesproken ondernemer, verscheen in oktober weer in Hong Kong, waar hij volgens twee bronnen op zijn minst “enkele” zakenpartners ontmoette voor eten. Reuters.

Daarna vloog hij naar het Spaanse eiland Mallorca, waar zijn luxe boot voor anker ligt, meldden twee Spaanse kranten vorige week dat het zijn eerste buitenlandse reis was na een gevecht met Chinese toezichthouders.

Lees ook | Het bestuursplan van China verwijst naar aanhoudende repressie

SCMP, eigendom van Alibaba, heeft drie foto’s van het manuscript vrijgegeven, gedateerd 25 oktober.

In twee ervan droeg hij een witte veiligheidsjas en hield hij bloempotten vast, en in de derde droeg hij een spijkerbroek en een hoodie en de titel was Analysetechnologie van aluminium extrusiespecialist BOAL Systems.

De miljardair, die in 2019 met pensioen ging als hoofd van Alibaba, zal, volgens degenen die bekend zijn met zijn plannen, Europese bedrijven en onderzoeksinstituten bezoeken die zich bezighouden met landbouwinfrastructuur en plantenveredeling.

Lees ook | China is van plan het alibe van mieren te doorbreken en een afzonderlijke kredietaanvraag te maken

Ma vertelde SCMP dat het combineren van de technologie die hij onderzocht met Alibaba’s cloud computing, big data-analyse en kunstmatige intelligentie zou helpen de Chinese landbouw te moderniseren.

sept. Op de 1e gingen foto’s van meel dat naar kassen ging in de provincie Oost-Zhejiang, de thuisbasis van zowel Alibaba als de mier, viraal op Chinese sociale media.

De volgende dag kondigde Alibaba aan dat het tegen 2025 100 miljard yuan ($ 15,5 miljard) zou investeren ter ondersteuning van de “publieke welvaart”, en daarmee de laatste onderneming zou worden die beloofde een initiatief voor het delen van rijkdom te steunen, gedreven door president Xi Jinping.

READ  Nederlands Museum opent volledige collectie 'eerste ter wereld'