maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Terwijl India en Nederland sterk inzetten op innovatie, ontcijferen Nederlandse ambassadeurs hoe ze samen kunnen groeien en slagen

India en Nederland zijn al meer dan tien jaar partners en proberen manieren te vinden om slimme landbouw- en waterbesparende oplossingen in te voeren, medische apparaten te innoveren voor betaalbare gezondheidszorg en onderzoek te doen naar op big data gebaseerde oplossingen en slimme energiefasen.

Op Texparks 2021, het vlaggenschipevenement van YourStory en India’s grootste en meest invloedrijke conferentie voor technologie-ondernemers, was er een open haard-chat met de titel ‘The Secret to Growing Up and Succeeding’. Morton van den Berg, Ambassadeur, Nederland, India, Nepal en Bhutan; Part de Zhang, Consul-Generaal, Koninkrijk der Nederlanden, Mumbai; En Kert Haikoup, Consul Generaal, Koninkrijk der Nederlanden, Bangalore; Kom samen om de innovaties van de twee landen die samenwerken en de toekomst van dit partnerschap te bespreken.

Morton van den Berg legt uit waarom het belangrijk is dat de twee landen samenwerken: “India en Nederland hebben grote uitdagingen op het gebied van landbouw en waterzekerheid, en deze uitdagingen zijn met elkaar verweven. Er zijn problemen waar we mee te maken hebben op het gebied van gezondheid en klimaatverandering. We werken samen met de particuliere sector om deze uitdagingen aan te gaan.”

“Nederland en India zijn landbouwmachten, maar we moeten de manier waarop we voedsel produceren veranderen… we moeten duurzame en klimaatvriendelijke praktijken toepassen”, zei Morton.

De twee landen “testen nieuwe variëteiten van gewassen en nieuwe productietechnieken” om het watertekort in India aan te pakken, voegde de ambassadeur eraan toe.

Hij noemde het voorbeeld van Chennai, dat nauw samenwerkt met lokale gemeenten, particuliere bedrijven en technologiebedrijven in Nederland om water op te slaan en te zuiveren tijdens het regenseizoen.

‘Een poort naar Europa’

“India heeft enorme kansen, en vanwege zijn omvang is dit een van de grootste redenen waarom Nederlandse bedrijven India aantrekken”, zegt Bart de Zhang, eraan toevoegend dat Indiërs een collectieve mentaliteit hebben, geen taalbarrière hebben en zeer getalenteerd zijn. Werknemers zijn andere mogelijke redenen waarom Nederland de op twee na grootste BDI-investeerder in India is.

Bart noemt Nederland ‘een toegangspoort tot Europa’ en zegt dat Indiase bedrijven zich aangetrokken voelen tot Nederland vanwege de snelle en open cultuur, minimale taalbarrière en hightech economie in vergelijking met andere delen van de EU.

Verwijzend naar de recente opening van het Nederlandse Consulaat-Generaal in Bangalore, sprak Kert Heijkup over directe buitenlandse investeringen die de staat Karnataka aantrekken.

READ  Nederlandse bloementelers besparen kosten door koeienpoep te gebruiken in plaats van gas te kopen

In het boekjaar 2021-2022 ging 48 procent van de directe buitenlandse investeringen van India naar Karnataka. De hoofdstad, Bangalore, is de vierde grootste technologiehub ter wereld.

Hij deelt zijn liefde voor innovatie, zaken en Bollywood

“Zowel Nederlanders als Indiërs zijn sterk zakelijk georiënteerd en zoeken naar innovatieve manieren om zakelijke uitdagingen aan te pakken… ze kunnen op die gebieden van elkaar leren. De agenda is goed voor onze samenwerking”, aldus Morton.

Ook sprak hij over hoe Indiërs in Nederland willen leven en vice versa. “Culturele kenmerken zoals eten, levensstijl, gevoel voor humor, Bollywood-films houden van elkaar.”

Streven naar Indiase start-ups in Nederland

Benadrukkend dat het belangrijker is om “zij en hun gezinnen zich thuis te laten voelen” dan alle voordelen en programma’s die worden aangeboden aan bedrijven die naar Nederland komen, zei Gert: “Negentig procent van de mensen in Nederland spreekt Engels. We hebben de grootste Indiase gemeenschap in de EU. Nederlandse steden hebben de hoogste dichtheid van Indiase restaurants in Europa.” Bevat Het is een klein, goed verbonden land, dus je voelt je er thuis.

“Startups zijn zeer relevant en hebben de potentie om nieuwe innovaties op de markt te brengen. We hebben een aantal initiatieven om start-ups in Nederland te faciliteren.

“We helpen start-ups om niet alleen nieuwe innovaties naar de Nederlandse markt te brengen, maar naar de EU als geheel,” zei Morton, eraan toevoegend dat het deel uitmaakte van het internationale start-upnetwerk van Texparks, gewijd aan grensoverschrijdende samenwerkingen en mogelijkheden. Voor wereldwijde verandering.


Log in op onze Virtual Events-site om TechSparks 2021 te ervaren met duizenden liefhebbers van startende technologie van over de hele wereld, Meld u hier aan. Vergeet niet #TechSparks2021 te taggen wanneer je je ervaring, leerervaringen en favoriete momenten deelt op TechSparks 2021.

Om een ​​reeks van alle actiesessies op YourStory’s vlaggenschip startup-tech conferentie te bekijken Texparks 2021 Website.

Bewerkt door Teja Lele Desai