mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse schipper Seelaar kondigt afscheid aan wegens rugblessure

Na het missen van de tweede ODI-wedstrijd tegen Engeland, kondigde de Nederlandse schipper en slagman Pieter Seelaar zondag zijn internationale pensionering aan, daarbij verwijzend naar aanhoudende rugklachten.

De 34-jarige debuteerde in 2005 voor het Nederlands elftal en nam in 2018 uiteindelijk de leiding over van Peter Borren. Hij begon zijn carrière als uitsluitend orthodoxe spinner voor de linkerarm en Seelaars slagwerk werd belangrijker voor de ploeg. en hij schoof daardoor de slagvolgorde op.

“Sinds 2020 zijn mijn rugklachten zo verergerd dat ik – tot mijn grote spijt – niet meer alles kan geven wat ik heb”, zegt Seelaar in een verklaring.

Seelaar speelde 57 ODI’s en 77 T20I’s voor Nederland, waarbij hij meer dan 100 wickets over de twee formaten overnam. Bekend om het verstikken van tegenstanders met geslepen hoeken en subtiele veranderingen, hield de slimme spinner zijn ODI-economie op slechts 4,67 en T20I-economie op 6,83.

Seelaar maakte deel uit van het team dat beroemd was over Engeland, zowel bij Lord’s in de openingswedstrijd van de T20 World Cup in 2009 als in Bangladesh in hetzelfde toernooi vijf jaar later.

Seelaar claimde four-wicket-hauls in beide internationale white-ball formats, hoewel zijn beste prestatie met de knuppel in red-ball cricket was, waardoor 138 niet uitkwamen tegen Hong Kong in de ICC Intercontinental Cup. Seelaar en Ben Cooper voegden 288 runs toe voor het zesde wicket, een recordpartnerschap in de competitie.

READ  Nederlandse sciencefictionfilm 'Captain Nova' verschijnt in april 2022 op Netflix