juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Europa vertegenwoordigt grote exportmarkt voor Nederlandse biologische boeren”

“Biologische en conventionele uienmarketing kun je niet vergelijken. Biologische verkoop is een kwestie van lange adem”, zegt Wouter Snippe van WeGrowOrganic. Het was tijdens de Uiendag van de Landbouwtentoonstelling Noord- en Midden-Nederland (LNCN).

De meeste biologische uien worden verkocht aan retailers. “Een klein deel gaat naar natuurvoedingswinkels of verwerkingsbedrijven. Maar het overgrote deel zit op supermarktniveau.

Regionaal
“In veel landen worden streekproducten steeds belangrijker. Ik heb hele Duitse supermarkten vol zien staan ​​met streekbiologische producten. Die worden ook op de markt gebracht. Enerzijds vormt dit een bedreiging. Totdat lokale producten beschikbaar komen, zijn die landen neemt geen Nederlandse uien op”, vervolgt de biologische boer.

“Aan de andere kant biedt het kansen. Weerstand tegen buitenlandse import groeit. Als er geen streekproducten beschikbaar zijn, hebben Nederlandse uien de voorkeur. Het is dan ook een enorme exportmarkt voor Nederlandse natuurtelers. Je moet wel. Bewijzen dat je het kunt. leveren en dat je klanten hebt Praat en leg het verhaal uit – van teelt tot productdistributie.”

“Bovendien doen inkopers in de detailhandel vaak last-minute transacties die paniek veroorzaken als dingen niet gaan zoals gepland. Het vereist flexibiliteit en het vermogen om snel op de vraag te reageren. Onze dank Nieuw gebouw,,We hadden het verwacht. Nu kunnen we altijd aan de vraag voldoen”, aldus Wooder.

Nieuw gebouw
WeGrowOrganic is gespecialiseerd in uien, aardappelen en pompoen. Maar het verbouwt een breed scala aan groenten. Met de nieuwbouw zal de uiteindelijke bestemming zich gaan richten op de exportmarkt. “In die markt zien we meer kansen. De Europese bio-uienmarkt in Europa is enorm. Ik hoop dat we alles wat we hier in Nederland telen gemakkelijk kunnen verkopen. Het einde van het seizoen kan met een paar weken worden verlengd.”

READ  Area roundup: Nederlands opent met ruime overwinning | Pella

“Biologische uien worden natuurlijk voor een hogere prijs verkocht. Daarom vragen mensen om een ​​hogere kwaliteit”, zegt Wooter. WeGrowOrganic voert deze kwaliteitscontrole uit. Ze telen, sorteren, verwerken en bakken hun biologische uien volledig thuis. Hetzelfde geldt voor collega-boeren. Vanuit het nieuw gebouwde pand in Nederland doen ze vervolgens hun eigen marketing op Europese schaal. “Vooral Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk kopen veel biologische uien af.”

Het bedrijf kan het hele jaar door biologische uien leveren. Dankzij het persdrogen en een nieuw sorteerdepot. Daar zet het bedrijf uien in een temperatuurgecontroleerde omgeving in. “Deze uien kunnen we leveren totdat het streekproduct weer beschikbaar is. Daar willen we het hele jaar door Hollandse uien voor gebruiken. Meestal kan dat.”

“Maar elk land gaat anders om met de kwaliteit van het product. In Scandinavië zijn ze bijvoorbeeld praktischer dan in het VK, waar producten worden afgewezen als ze niet perfect zijn. Kan niet”, zegt Snip.

Het bedrijf teelt kleinschalige uien in Egypte en Spanje. “Onze klanten houden van Europese producten. Daarom willen we graag uitbreiden in Spanje. Dat betekent dat we altijd Plan B hebben. Zeker in een jaar als dit zullen de Nederlandse volumes tegenvallen.”

Logistiek
De meest bekende logistieke vraagstukken raken WeGrowOrganic minder. “Omdat de bio-uienmarkt vooral in Europa ligt. Onze vrachtwagens leggen heel korte afstanden af. Alles gaat hier omhoog. Er is een tekort aan computerchips voor vrachtwagens. Het is echter niet zo erg als de reguliere uienverkoop. Daar ben je van alles afhankelijk zoals containerprijzen”, besluit Vouter.

Voor meer informatie:
WeGrowBiologisch
Dodaarsweg 45
3897 LP, Zeewolde, NL
Telefoon: +31 (0) 854 879 900
E-mail: [email protected]
Website: www.wegroworganic.nl

READ  PSV klopt Ajax en wint Nederlandse Supercup