mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lendlease sluit zich aan bij Nederlands pensioenfonds om vastgoed te ontwikkelen in hightech hubs

Het partnerschap heeft al een commercieel pand met 12 verdiepingen gekocht in de wijk Minato Mirai in Yokohama, Japan (met dank aan Lendlease)

Lendlease heeft samen met de Nederlandse pensioenfondsbeheerder PGGM een fonds van S $ 1 miljard (US $ 720 miljoen) opgericht om te investeren in onroerend goed dat verband houdt met hightech ondernemerschap in Australië, Japan en Singapore.

Om te beginnen heeft de zogenaamde “Lendlease Innovation Limited Partnership” al een commercieel pand van 12 verdiepingen gekocht in de wijk Minato Mirai in Yokohama, Japan. Minato Mirai is een innovatiecentrum, de thuisbasis van de R&D-activiteiten van Sony, Shiseido en Hyundai.

PGGM heeft een belang van 85% in het fonds, terwijl Lendlease 15% heeft en zal bijdragen aan investerings- en ontwikkelingsbeheer.

“Technologische vooruitgang en hogere R&D-uitgaven, gedreven door een vergrijzende bevolking, signaleren een groeiende vraag naar vastgoedhubs en ontwikkelingscentra die gericht zijn op onderzoek, innovatie en het bevorderen van de volgende generatie technologie”, aldus Justin Gabbani, de Azië-ceo van Lendlease. naar GCR.

In een verklaring zegt PGGM: “Wij geloven dat de toegenomen focus op gezondheid in combinatie met substantiële investeringen in technologie een impuls zal geven aan de innovatie- en life science-sectoren in Azië-Pacific. Deze focus op life sciences wordt ondersteund door onze opdrachtgever PFZW die een pensioenregeling voor de Nederlandse zorgsector met drie miljoen deelnemers beheert.

READ  Nederlandse drop St. Catherine in vijf-set volleybalthriller