oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Medewerkers van UK Chip Firm geven de voorkeur aan Nederlandse/Chinese eigenaren

Personeel bij de Newport Wafer Fabeen halfgeleiderbedrijf in Wales waarvan de overname vorig jaar door een door China gesteund bedrijf wordt beoordeeld door de Britse regering hebben om redenen van nationale veiligheid een “krachtig geformuleerde brief” naar The Times in Londen gestuurd over de toekomst van het bedrijf, waarbij de 582 werknemers zeggen dat ze “volledig achter Nexperia en zijn [Chinese] eigendom van onze site” omdat het voor stabiliteit, verbeterde werkzekerheid, lonen en arbeidsomstandigheden had gezorgd, aldus een rapport van The Times.

De vorige eigenaar van Newport is een van de groepen die belangstelling hebben getoond om het bedrijf te kopen, maar werknemers zeiden in hun brief “we hebben absoluut geen wens om te werken onder een consortium onder leiding van Drew Nelson, de vorige eigenaar”, bewerend dat het bedrijf ” een slecht beheerde, ondergekapitaliseerde startup, die zelfs in een bloeiende markt worstelt om te concurreren”, aldus het rapport, eraan toevoegend dat de regering naar verwachting een definitief besluit zal nemen over de overname van 63 miljoen pond door Nexperia, een Nederlands bedrijf dat eigendom is van het Chinese Wingnut Technology , tegen 3 oktober.

Zie de volledig rapport: De tijden.

ZIE OOK:

VS verbieden export van chips en tools voor het maken van chips naar China

VS beveelt Nvidia om de verkoop van geavanceerde chips aan China te stoppen

Jim Pollard

Jim Pollard is een Australische journalist die sinds 1999 in Thailand woont. Hij werkte voor de kranten van News Ltd in Sydney, Perth, Londen en Melbourne voordat hij eind jaren ’90 door Zuidoost-Azië reisde. Hij was meer dan 17 jaar senior redacteur bij The Nation en heeft een gezin in Bangkok.

READ  Dutch Bros is van plan dit jaar minimaal 125 winkels te openen, wat de groeidoelstelling stimuleert