juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

QBE opent Nederlandse vestiging als onderdeel van uitbreidingsplannen voor Europa; 5 aanwervingen voor senioren aangekondigd

QBE zei dat het vanaf januari 2023 zaken zal gaan doen in Nederland, nu het de wettelijke goedkeuring heeft gekregen van de DNB (De Nederlandsche Bank).

Het bedrijf maakte voor het eerst zijn plannen bekend om in juni 2022 een Nederlandse vestiging te lanceren.

QBE onthulde ook de eerste aanwervingen voor de in Amsterdam gevestigde Nederlandse vestiging, na grote belangstelling van de lokale verzekeringsmarkt, aldus het bedrijf.

Ijaz Chisti toegetreden als marktmanager en Joyce Peters als operationeel manager per sept. 1. Karin Bouman aangesloten op okt. 1 als hoofd aansprakelijkheid. Henk Wessels treedt vanaf november in dienst als hoofd Vastgoed. 1 en Walter Schouten als senior underwriter eigendom.

De opening van het kantoor maakt deel uit van QBE’s algemene groeiplannen voor Europa. De ambitie is om QBE Nederland te positioneren als een van de belangrijkste spelers op de lokale markt en robuuste oplossingen te bieden aan zakelijke en middenmarktklanten die een breed scala aan dekking en ondersteuning nodig hebben voor hun internationale aanwezigheid.

“We zijn verheugd met de vooruitgang die we boeken bij het opzetten van de vestiging van QBE Nederland en het geweldige werk van het team, geleid door Sebastian Lambalk, doet. We worden aangemoedigd door de belangstelling van zowel groot talent dat zich bij onze operatie wil aansluiten als van makelaars die een alternatieve optie verwelkomen. Onze uitbreiding naar Nederland maakt deel uit van onze algemene ontwikkelingsstrategie in Europa, waar we onze aanwezigheid gestaag hebben opgebouwd”, aldus Bea Valenti, directeur Verzekeringen, QBE Europe.

Details van nieuwe medewerkers

Ijaz Chisti zal makelaarsrelaties leiden voor de Nederlandse markt, verantwoordelijk voor het onboardingproces van nieuwe partners. Hij zal zich richten op het ontwikkelen van commerciële partnerships die aansluiten bij de strategische groei- en uitbreidingsplannen voor QBE in Nederland. Chishti komt over van MS Amlin, waar hij verschillende rollen heeft vervuld sinds hij bij de organisatie kwam, als stagiair in 2008, waaronder claimbehandelaar, beheer van bindmiddelen en meest recentelijk aansprakelijkheidsverzekeraar in de Marine-divisie.

READ  Assistent FM ontmoet Ambassadeur voor Mensenrechten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Als operationeel manager Joyce Peters zal de nieuwe vestiging van QBE in Nederland vormgeven en ervoor zorgen dat de systemen en processen aanwezig zijn om hoogwaardige dienstverlening aan zowel makelaarspartners als klanten te ondersteunen. Peters heeft meer dan 20 jaar ervaring in verzekeringen en komt van MS Amlin, waar ze het meest recentelijk hoofd Underwriting Administration was.

Karin Bouman, is belast met het uitbreiden van de aansprakelijkheidsportefeuille van QBE, met een uitgebreide carrière van meer dan 30 jaar in verzekeringen, met een verscheidenheid aan functies op het gebied van claims, bemiddeling en acceptatie. Meest recentelijk was Bouman senior underwriter en underwriting manager voor Middle Market International Casualty bij AXA XL, functies die ze sinds 2006 bekleedde.

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de vastgoedportefeuille van QBE in Nederland, Henk Wessels komt bij QBE van ERGO, waar hij de afgelopen 12 jaar als hoofd Vastgoed heeft gewerkt. Na zijn carrière tot nu toe in de Nederlandse vastgoedverzekeringsmarkt te hebben doorgebracht, heeft Wessels ook een solide trackrecord in co-assurantie en heeft hij tijd besteed aan de makelaardij.

Walter Schouten komt over van Allianz, waar hij sinds februari 2021 senior sectorspeciaal vastgoed is. Daarvoor werkte Schouten 17 jaar als senior assuradeur bij HDI en zes jaar bij Kamerbeek/Meeus als assuradeur. Schouten zal samen met Wessels verantwoordelijk zijn voor de opbouw van de vastgoedportefeuille.

Onderwerpen
Europa

Het belangrijkste verzekeringsnieuws, elke werkdag in je inbox.

Ontvang de vertrouwde nieuwsbrief van de verzekeringssector