Algemeen

Crowdfundingsactie voor defibrillator in Vruchtenbuurt

Veel mensen overlijden na het krijgen van een hartstilstand in hun thuisomgeving. Vaak totaal onverwacht. Snel hulp bieden met een automatische defibrillator (AED) vergroot de kans op overleven aanzienlijk. Dat moet dan wel binnen zes minuten.


Bewoners in het eerste deel van de Tomatenstraat houden daarom een inzamelingsactie onder buurtbewoners. “We willen de omgeving voor iedereen hartveiliger te maken”, zegt Jaap Bakker, één van de initiatiefnemers. “Binnen dertig dagen hebben we € 1629,- nodig voor onze BuurtAED ”


Deze inzameling vindt plaats via het Internetplatvorm buurtaed.nl Dat is een samenwerking van de Hartstichting en Philips. BuurtAED.nl stelt voorwaarden aan een juiste inzameling en coördineert de aanschaf en onderhoud van AED’s.
“Een paar jaar geleden overleed plotseling een oud-klasgenoot aan een hartstilstand en laatst waren er twee personen tijdens een verjaardag met hartproblemen. Gelukkig op dat moment niet acuut, maar je bent blij als je in een noodsituatie iets kan doen”, vertelt een buurvrouw.


Ruim 170.000 vrijwilligers in Nederland denken daar net zo over en hebben een korte reanimatiecursus gevolgd. Zij zijn aangesloten bij oproep systemen die verbonden zijn met de meldkamer van 112. Als daar melding komt van een hartstilstand, krijgen vrijwilligers in de buurt een sms’je. Zij kunnen dan al vast beginnen met een AED te reanimeren tot er professionele hulp komt. “Daarom, doe mee en doneer voor deze BuurtAED in de Vruchtenbuurt die voor ieder 24/7 beschikbaar is”, zegt Bakker.


Dat kan op de website: www.buurtaed.nlDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA