april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Julian Rijkoff: Het Nederlandse wonder van Dortmund in vergelijking met Lewandowski

Toen Ajax in eigen huis Borussia Dortmund versloeg in de groepsfase van de Champions League 2021-22, was dat voor de Europese regels van de twee grootste clubs van het continent niet veelzeggend.

Het was een strijd tussen de twee partijen, wiens reputatie was gebaseerd op hun vermogen om jonge spelers te produceren, en sommigen zouden teams overwegen met betere omstandigheden en ingebouwde circuits. Teamvoetbal overal ter wereld.

Bij beide gelegenheden kwam Ajax als beste uit de bus en gaven de Nederlanders een pluim op hun hoed, terwijl die overwinningen hen de mogelijkheid gaven om wraak te nemen op een club die ze eerder als een verliezer aan de onderhandelingstafel hadden beschouwd. Volgens een van de beste tienerspitsen van Europa.

In januari 2021 vierde Julian Rijkoff zijn 16e verjaardag – de club waar hij de afgelopen negen jaar bij was geweest – die Ajax verliet en de afgelopen jaren naar Dortmund ging als een van de meest in het oog springende transfers van spelers van die leeftijd.

Rijkoff werd destijds beschouwd als een van de beste kansen op de prestigieuze Ajax Academy, maar wees de kans om een ​​profcontract te tekenen bij de Johann Groove Arena af en was niet onder de indruk van hoe lang hij zou moeten wachten om kans te maken op de titel bij de senioren. Als hij in Amsterdam is, vooral na de ondertekening van Sebastien Holler van West Ham eerder die maand.

Rijkoff markeerde zijn Ajax O17-debuut een jaar geleden met een doelpunt op zijn 15e verjaardag en scoorde 10 doelpunten in zes wedstrijden op dat niveau tussen verschillende door koeien geactiveerde stakingen.

Hij realiseerde zich echter dat het gras groen was in Duitsland en Dortmund was bereid € 130.000 (£ 115k / $ 158k) te betalen om hem naar Signal Iduna Park te brengen.

De Nederlandse legende Marco von Boston bekritiseerde de deal en noemde Rizkoff “zeer slecht management”, hoewel de zaakwaarnemer van de jongeman graag wilde benadrukken waarom zijn cliënt wilde verbeteren.

READ  Ontdek Nederlandse nieuwe manieren om Covit-19-frustraties te verdrijven

“We waren erg onder de indruk van de onderhandelingen. Dortmund wist alles van hem en hun scoutingafdeling heeft heel goed werk geleverd”, zei Dick Van Burik na de bevestiging van de transfer.

“De PVP kent hem al goed, hoe hij opgroeit en hoeveel ze in hem geloven – dat had allemaal een enorme impact op Julian en zijn ouders.”

Voor Rijkoff is kritiek, ondanks zijn superieure talent, niets nieuws en hij heeft niet meer achterom gekeken sinds hij naar Dortmund Academy kwam.

Toen Nederland begin 2020 zes doelpunten maakte in drie wedstrijden voor de U15 tijdens een wedstrijd in Spanje, zei Rijkoff: “Het was heel spannend. Vooral op sociale media kwam het zo uit, wat me verbaasde.” , Zei ELF voetbal.

Bekijk enkele van de beste kinderen in het voetbal NXGN:

“Van jongs af aan was ik gewend om opmerkingen te krijgen over mijn uiterlijk, vooral toen ik nog lang haar had, waardoor ik kon doorgaan zoals geschreven in de media.

“Mensen die mij kennen, zijn dichtbij en ik weet waarom ik voor Borussia Dortmund heb gekozen.”

In maart werd hij besmet met het coronavirus en een gescheurde enkelband, waardoor Rijkoff pas aan het begin van het seizoen 2021-22 zijn debuut voor de Bundesliga maakte, maar in de eerste maanden werd hij een integraal onderdeel van het clubteam. succesvolle U19-ploeg. Seizoen.

Rijkoff zou bij de U17 beginnen, maar zijn talent duwde hem onmiddellijk naar de kant van Mike Dulberg, waar hij een formidabele stakingsalliantie vormde met de Zwitserse pionier Bradley Fing.

Dulberg, het enige Duitse team dat zich kwalificeerde voor de groepsfase van de UEFA Youth League, hielp hen Ajax met 5-1 te verslaan in Amsterdam, terwijl ze bovenaan de ranglijst van de U19 Bundesliga West in de halve finale stonden. De U19’s hebben al de regionale competitietrofee gewonnen na het verslaan van aartsrivaal Schalke met 2-0 van Rijkhoff in de finale en finale van de DFB-Pokal.

READ  De Nederlandse GB-adverteerder roept fans op Hamilton te respecteren

In totaal heeft Rijkoff 17 goals en vijf assists teruggetrokken uit zijn eerste 20 wedstrijden in het Dortmund-shirt, maar zijn record vlak voor het doelpunt gleed niet in het oog van Dulberg.

“Wat het meest indrukwekkend aan hem is, zijn zijn fysieke kenmerken en de manier waarop hij daarin is sinds hij hier kwam”, zegt Dulberg. Het doel En SPOX In een exclusief interview. “In onze laatste wedstrijd liep hij bijna 12 kilometer. Met een spits zie je het zelden, ook niet bij de kenners.

“Daaronder vallen zo’n 300-400 meter sprints. Deze cijfers zijn de beste van onze ploeg en je kunt niet zeggen dat hij nog steeds een U17-speler is.”

Wat de bal betreft, is het gemakkelijk in te zien waarom Ridgeoff een doelwit was voor veel Europese clubs voordat Dortmund hun slag maakte, en zijn uitstekende balcontrole en binnenwaartse afwerking identificeerden hem als een opvallende verschijning onder zijn teamgenoten.

Hij telt Robert Lewandowski – met wie hij wel eens wordt vergeleken – en Erling Holland wilde van hen leren, vooral wanneer hij tijdens de rust voor de verdediging van de tegenstander neergaat om een ​​rol te spelen in Dortmund. Bouwspel.

Ondanks zijn fysieke gaven worstelde Rijkoff soms meer met de intensiteit van het Duitse jeugdvoetbal dan hij gewend was bij Ajax, waar meer nadruk kwam te liggen op de technische kant van het spel.

“Over het algemeen had hij een aantal normale hoogte- en dieptepunten”, zegt Dulberg. “Ten eerste moet hij begrijpen dat hij zich hier moet bewijzen.

“Hij heeft een paar keer op de bank gezeten of tijdens de rust gewisseld, iets wat hij in zijn vorige voetbalcarrière nog nooit heeft meegemaakt. Om in het team te blijven, moet hij zich aanpassen aan de intensiteit die hij heeft op training en sport.”

READ  Recept voor ramp: Onze Voedselreporter maakt een Nederlandse baby na een schrijnende wandeling

Rijkoff plukte de vruchten van zijn harde werk in de laatste weken voor de winterstop van het Duitse voetbal, toen zijn brace in de bekerfinale tegen Schalke een punt opleverde in vier wedstrijden waarin hij negen keer scoorde.

“Ik zei tegen hem: ‘Je krijgt kansen, dus nu moet je ze grijpen'”, herinnert Dulberg zich. “Hij keek me heel nonchalant aan en zei: ‘Maak je geen zorgen, coach – doelpunten zijn mijn specialiteit!’ Ik vond het erg interessant.

“Toen ging hij en scoorde negen goals in korte tijd. Zijn grootste wapen was scoren.”

Wat biedt de toekomst voor Rijkoff, een van de beste aanvallers geboren in 2005?

De Dortmund-spits heeft al een line-up gevormd achter Hollande in de Peking-orde, nog steeds wachtend op een kans om verder te spelen onder collega-jongere Yousuf Mouko Marco Rose, terwijl Rijkoffs tweejarige senior Fink 33 opeenvolgende goals heeft gemaakt. Betrokken bij zijn 20 U19-optredens dit seizoen, en hij zal graag binnenkort promoveren.

Om Rijkoff volgend jaar of zo uit te dagen, moet hij aspecten van zijn spel blijven ontwikkelen.

“Hij is al snel aan het denken, maar hij moet mentaal meer vooruit zijn dan zijn tegenstanders, zodat hij ze 10-15 meter vooruit kan verslaan”, legt Dulberg uit.

“Ook in het algemeen moet hij sterker zijn. Als je bijvoorbeeld de bal met de rug naar het doel controleert, kan worden gezegd dat als zijn tegenstander fysiek een beetje speelt, hij die niet altijd onder ogen zal kunnen zien.”

“Maar het komt langzaam, hij is nog jong, maar hij is erg leergierig.”

Dat is de reden waarom, als Ajax dit seizoen de veldslagen had gewonnen, Ridgeoff de Slag om Dortmund had kunnen winnen als hij zijn kunnen had getoond en ze de komende jaren naar nog grotere glorie had gestuurd.

Om meer te weten over de beste jonge bowlers ter wereld, volg op NXGN Op Instagram En TikTok.