juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse coronavirus nadert gemiddeld de 10.000;  Het Govind-ziekenhuis nadert een totaal van 1.500

Het Nederlandse coronavirus nadert gemiddeld de 10.000; Het Govind-ziekenhuis nadert een totaal van 1.500

Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus in Nederland stijgt al meer dan een maand en bereikte zondag 9.900. Tegelijkertijd is het aantal patiënten dat wordt behandeld voor Covit-19 met 7 procent per dag gestegen tot 1.490, de hoogste IC-cijfers sinds begin juni.

Corona-virusinfecties kunnen vroege deltavariatie pieken

Toen het RIVM deze dinsdag zijn volgende volledige rapport over corona-virusgegevens uitbracht, overtrof het land de cijfers op het hoogtepunt van de deltavariatiegolf sinds 20 juli, met bijna 70.000 mensen die in een week positief testten op de SARS-CoV-2-infectie. . Tijdens de volledige epidemie was die week de tweede na de laatste week van december, met meer dan 82.000 positief geteste mensen.

Van zaterdagochtend tot zondagochtend zijn volgens het RIVM-brongegevens in totaal 11.398 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Bijna 54.000 mensen zijn positief getest sinds het RIVM zijn laatste wekelijkse rapport uitbracht. Momenteel ligt het zevendaags gemiddelde op 9.906, vijf procent hoger dan zaterdag. Die is in een week tijd met 38 procent gestegen.

Het is afwachten of Nederland een plateau zal bereiken met het tempo waarin mensen positief testen. In de zeven dagen eindigend op 5 november gaf 17,1 procent van de door de GGD geteste personen een positieve diagnose. Dat cijfer daalde licht ten opzichte van de piek van 17,5 procent die drie dagen geleden werd bereikt. Dit cijfer was op het hoogste punt sinds oktober 2020.

Drie steden – Amsterdam (407), Den Haag (291) en Rotterdam (289) hebben nieuwe besmettingen. Alle drie de steden boekten consequent hogere verkoopcijfers dan hun respectievelijke voortschrijdende gemiddelden.

READ  Nederlandse Bros Inc. (NYSE:BROS) aandelen werden gekocht door Aviar Wealth Management LLC

Het totale aantal Govind-ziekenhuizen kan 2.000 zijn

Ziekenhuizen in Nederland behandelden zondagmiddag 1.490 mensen met Covit-19, een stijging van 91 patiënten per dag na nieuwe toevoegingen, ontslagen en sterfgevallen. Het totaal aantal ziekenhuizen is sinds afgelopen zondag met een derde gestegen. Een vergelijkbare stijging zou komend weekend tot 1.985 bedragen.

Het huidige aantal is 305 patiënten op de intensive care, een netto toename van 17. Dit is de eerste keer in vijf maanden dat dit aantal de 300 overschrijdt, en het totaal overtrof op 9 juni.

De overige 1.185 patiënten worden behandeld in de reguliere zorgafdelingen, een stijging van 74 op het net. Pas op 21 mei waren er zoveel Govt-19-patiënten in de routine-afdelingen. De omvang van het ziekenhuis staat op een recordhoogte sinds 27 mei, toen ook IC-patiënten werden meegerekend.

De gemiddelde dagelijkse opnames van nieuwe patiënten liggen dicht bij het niveau dat in een half jaar niet is gezien. Nederland had destijds een aantal maatregelen tegen het coronavirus opgeheven en maakte toen bekend vorderingen te maken ondanks toenemende ziekenhuisstatistieken.

Evenzo begon in september een nieuwe golf van infecties zodra veel maatregelen tegen het coronavirus werden verwijderd, inclusief vereisten in verband met maskers en sociale uitsluiting. Enkele beperkingen werden vorige week aangescherpt naast de herinvoering van de maskertoepassing en de uitbreiding van het toegangspassysteem voor het coronavirus.

De beperkingen gingen zaterdag in, te laat om een ​​van de 188 nieuwe Kovit-19-ziekenhuizen die tussen die middag en zondagmiddag plaatsvonden, te voorkomen. Daarvan werden er 26 rechtstreeks naar de intensive care gestuurd.

READ  Programma, prijzengeld, starttijd, tv, streamen met Van Gerwen en trots op het jagen op prijzen

In de afgelopen zeven dagen zijn er 1.341 mensen opgenomen voor behandeling van een besmetting met het coronavirus, een stijging van 33 procent ten opzichte van de week ervoor. Daarvan werden er 178 rechtstreeks naar de intensive care gestuurd, een stijging van 47 procent per week.